bienalle_ariston_2011_01Η καλή εβδομάδα από την Symbiosis φαίνεται! Η εφετινή Bienalle μετρά ήδη δέκα ημέρες "συμβίωσης" και το ενδιαφέρον του κοινού παραμένει αμείωτο. Καθώς σήμερα είναι κλειστές οι Αποθήκες 7, 9, 13, και 15 έχετε την ευκαιρία να επισκεφθείτε εκθέσεις και project που εντάσσονται στο παράλληλο πρόγραμμα της 15ης Μπιενάλε:

 

bienalle_duet_photography_aris_rammos_2011Duet Photography-Άρης Ράμμος

Χώρος: Μορφωτικό Ίδρυμα Εθνικής Τραπέζης – Πολιτιστικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, Βίλα Καπαντζή, Βασ. Όλγας 108

«Δράση και αντίδραση. Αισθήματα και εκφράσεις. Δυαδική σχέση, σε άσπρο και μαύρο δύο σώματα αλληλεπιδρούν σε μία Συμβίωση».

Walking 4ART

Χώρος: Λευκός Πύργος

Επιμέλεια: Μαρία Κενανίδου

«Οι καλλιτέχνες αισθάνονται την πόλη της Θεσσαλονίκης σαν τον χώρο φυσικής υποδοχής για τα έργα τους.  Ο δημόσιος χώρος, με την έννοια του εφήμερου, δημιουργεί μια δυναμική επέμβαση η οποία συνεχώς επαναπροσδιορίζεται».

Εικαστικές παρεμβάσεις σε βιτρίνες καταστημάτων στην περιοχή Βαλαωρίτου από την Ομάδα E-Art

Διευθύνσεις καταστημάτων: Σειρίδης ΟΕ - Βαλαωρίτου 28, Καρούτας - Διακόσμηση - Εξοπλισμός - Ανακαίνιση - Βασ. Ηρακλείου 2, Γεώργιος Πλίκας - Λευκά Είδη - Βασ. Ηρακλείου 2

bienalle_ekthesi_ergastiriou_2011Έκθεση Φωτογραφικού Εργαστηρίου «Δίαυλος»

Χώρος: Μουσείο Μουσικών Οργάνων –  Πολιτιστικό Ίδρυμα Τράπεζας - Πειραιώς, Κατούνη 12, περιοχή Λαδάδικα

«Μέχρι τώρα ο κόσμος των μεταναστών καταγράφεται σε φωτογραφίες από ντόπιους φωτογράφους, επαγγελματίες των media και κρατικά προγράμματα.  Αυτό που απουσιάζει είναι ο τρόπος που οι ίδιοι μετανάστες βλέπουν τον εαυτό τους, τις συνθήκες ζωής τους και το ευρύτερο κοινωνικό πλαίσιο της νέας τους πατρίδας».

Φυσικά, δεν μπορούμε να παραλείψουμε το Hotel Ariston(από όπου και η φωτογραφία πάνω), το οποίο συνεχίζει τη λειτουργία του με νέα projects, workshops και performances!