the city7Μια ταινία του Γιώργου Γκικαπέππα , για τα παιδιά που έρχονται τυχαία στον κόσμο και το θαύμα της ζωής μπορεί να γίνει εφιάλτης. Μας την προτείνει η συνάδελφος Νατάσσα Μποζίνη, η οποία… παραδέχεται ότι >>>

τη βλέπει μεροληπτικά, αφού ο σκηνοθέτης είναι φίλος της. Πέρα από αυτό, όμως, πιστεύει την ταινία.

Διαβάζουμε από το πρόγραμμα του Φεστιβάλ και μας φαίνεται, τουλάχιστον, ενδιαφέρουσα: Μέσα από ένα κολλάζ γόνιμων ή άγονων ερώτων της Αθήνας του 2010, η ταινία προσπαθεί να εστιάσει στην ωριμότητά μας τη στιγμή που γεννάμε, όταν η ίδια μας η αντιφατική πολλές φορές πραγματικότητα μετατρέπει αυτό το θαύμα της ζωής σε θρίλερ.

the city 3 

Γιατί αν η ανωριμότητα είναι ίσως το γοητευτικό προσόν της παιδικής ηλικίας, στις περιπτώσεις των ενηλίκων προκαλεί τη θλιβερή εκδοχή των σύγχρονων σχέσεων: η π...αράνοια των καιρών μεταφέρεται σαν νόσημα στις ζωές των ζευγαριών που συμπεριφέρονται σαν παιδιά έξω από την παιδική ηλικία. Η ταινία μιλάει για τα παιδιά της τύχης -παιδιά που έρχονται σχεδόν ανεπιθύμητα μέσα σε μια πόλη που βράζει

Σπονδυλωτή ταινία για τον ερχομό των παιδιών μέσα από τέσσερις περιπτώσεις ζευγαριών, τη στιγμή που η εγκυμοσύνη συγκρούεται με τη ζωή τους. Η κρίση του γάμου ενός μεσήλικου ζευγαριού καταλήγει σε μια οικογενειακή τραγωδία. Το όπλο ενός παρανοϊκού αναγκάζει ένα νεαρό ζευγάρι να αντικρίσει αλλιώς μια πρόωρη εγκυμοσύνη.

Ένας άκαρπος αγώνας εξωσωματικών ενώνει και χωρίζει δύο στείρες γυναίκες που έχουν μοιραστεί τον ίδιο άντρα. Μια νεαρή Ιρακινή μετανάστης, μόνη στο διαμέρισμά της, αναγκάζεται να γεννήσει με τη βοήθεια ενός μοναχικού Έλληνα γείτονα το παιδί της.

the city afisaΟι ιστορίες εκτυλίσσονται στη διάρκεια μιας μέρας και διασταυρώνονται σε μια βίαιη και μοιραία μετωπική σύγκρουση. Μια ταινία για τα παιδιά και τα παιχνίδια της τύχης στην Αθήνα της οικονομικής κρίσης.

Παίζουν: Κίκα Γεωργίου ,Άννα Καλαϊτζίδου ,Ναταλία Καλημερατζή ,Μαρία Τσιμά,Υρώ Λούπη,Γιώργος Ζιόβας,Λεωνίδας Κακούρης,Βασίλης Μπισμπίκης,Ιωσήφ Πολυζωίδης,Δημήτρης Κοτζιάς,Μιχάλης Σαράντης.

Το σενάριο και η σκηνοθεσία είναι του Γιώργου Γκικαπέππα

Η επίσημη πρώτη προβολή της ταινίας θα γίνει στις 6 Νοεμβρίου 20.30 μμ στην αίθουσα Φρίντα Λιάππα στη Θεσσαλονίκη.

Προτείνετε κι εσείς, στο salonicanews, την ταινία του Φεστιβάλ που σας έχει κάνει “κλικ”, με email στο salonicanews@gmail.com, ή ως σχόλιο σε αυτήν την ανάρτηση.