Κάθε μέρα τρέχει και σε μία διαφορετική χώρα μια μαραθώνια διαδρομή μήκους περίπου 42,2χλμ. Ο λόγος για τον 38χρονο μαραθωνοδρόμο Νάθαν Φαρούτζα από τη Μάλτα.

 

Ξεκίνησε πριν από 26 μέρες. Χθες έτρεξε στη χώρα μας ακολουθώντας την ιστορική διαδρομή «Μέγας Αλέξανδρος» από την Πέλλα έως τη Θεσσαλονίκη.

Με αφετηρία τη Μάλτα, και τελικό σταθμό την Κύπρο, όπου θα τρέξει αύριο, έχει διασχίσει την Ευρώπη για να συγκεντρώσει χρήματα τα οποία θα διαθέσει σε φιλανθρωπικά ιδρύματα.

Στην Ελλάδα, το 75% των εσόδων από τις χορηγίες δίνεται στη φιλανθρωπική οργάνωση «Make a wish» (Κάνε μια ευχή).

Σχεδόν όλη την Ευρώπη τη διέσχισε με ένα αυτοκινούμενο όχημα, στο οποίο ανακτούσε δυνάμεις μέχρι την επόμενη διαδρομή.

«Για μένα είναι ένας τρόπος να δείξω την αλληλεγγύη μου στους συνανθρώπους μου. Επιπλέον, είναι ευχάριστο και μια διέξοδος από την κουραστική καθημερινότητα», τόνισε ο κ. Φαρούτζα.

Η διαδρομή που ακολούθησε ξεκινώντας από τη Μάλτα είναι η εξής: Φινλανδία, Εσθονία, Λετονία, Λιθουανία, Πολωνία, Γερμανία, Δανία, Σουηδία, Ολλανδία, Βέλγιο, Λουξεμβούργο, Γαλλία, Αγγλία, Ιρλανδία, Πορτογαλία, Ισπανία, Ιταλία, Σλοβενία, Αυστρία, Τσεχία, Σλοβακία, Ουγγαρία, Ρουμανία, Βουλγαρία, και Ελλάδα για να καταλήξει στην Κύπρο.

Ο 38χρονος εθελοντής μαραθωνοδρόμος είναι πατέρας δύο κοριτσιών (5 και 7 ετών). «Δεν είμαι επαγγελματίας αθλητής. Μικρός ήμουν παίκτης του μπάσκετ αλλά ένα ατύχημα στο πόδι με ανάγκασε να σταματήσω. Αυτό βέβαια δεν με εμποδίζει να τρέχω!» υπογράμμισε.

Στη Θεσσαλονίκη, φτάνοντας στο Λευκό Πύργο, τον υποδέχτηκε ο επίτιμος πρόξενος της Μάλτας, Ανδρόνικος Σινιώρης που του προσέφερε, συμβολικά, ένα δάφνινο στεφάνι, ο πρόεδρος του συλλόγου βετεράνων αθλητών στίβου Θεσσαλονίκης, Γιάννης Καρπασίτης, που του απένειμε μετάλλιο, η εκπρόσωπος του «Make a wish» στη Θεσσαλονίκη, Κάλλη Χαλκιά και αντιπροσωπεία της αντιδημαρχίας Νεότητας, Αθλητισμού και Εθελοντών.