Νεκρός ανασύρθηκε χτες το βράδυ, από άνδρες της ΕΜΑΚ και της Πυροσβεστικής, ένας 22χρονος που έπεσε σε πηγάδι βάθους περίπου σαράντα μέτρων, στον χώρο των παλαιών και εγκαταλελειμμένων μεταλλείων της Κίρκης Αλεξανδρούπολης. Η επιχείρηση ανάσυρσης του άψυχου σώματος του 22χρονου διήρκεσε τέσσερις ώρες.


Το τραγικό περιστατικό συνέβη αργά το μεσημέρι του Σαββάτου, όταν τρεις φίλοι από τη Συκορράχη πήγαν βόλτα στις εγκαταστάσεις μεταλλείων της Κίρκης και μπήκαν σε στοά, με μοναδικό φωτισμό τα κινητά τους τηλέφωνα...»
Σε κάποιο σημείο μέσα στην στοά, το έδαφος υποχώρησε όταν έσπασαν σάπια σανίδια, με συνέπεια ο 22χρονος να πέσει σε πηγάδι βάθους 40 μέτρων με νερό.
Η σωρός του άτυχου νεαρού που ήταν κάτοικος Συκορράχης, μεταφέρθηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης για τη διενέργεια νεκροψίας και νεκροτομής.


Με αφορμή το τραγικό αυτό περιστατικό, να υπενθυμίσουμε και να ενημερώσουμε τους αναγνώστες μας, ότι πέρα από την επικινδυνότητα των εγκαταστάσεων των εγκαταλελειμμένων μεταλλείων της Κίρκης, με τα κουφάρια, τα ετοιμόρροπα κτίρια, τα σάπια πατώματα, τα οξειδωμένα μηχανήματα και βαγονέτα, ολόκληρη η περιοχή γύρω από το εργοστάσιο είναι μολυσμένη από τοξικά απορρίμματα και απόβλητα από την παλαιότερη μεταλλευτική δραστηριότητα. Επίσης βαρέλια και σακιά με τοξικά χημικά, μερικά γεμάτα, μερικά σκισμένα με το περιεχόμενο τους χυμένο, βρίσκονται παντού μέσα στο κτίριο.

Η επικινδυνότητα που υπάρχει στις εγκαταστάσεις των μεταλλείων της Κίρκης φαίνεται και στην παρακάτω φωτογραφία, όπου βλέπουμε επιστήμονα του ΙΓΜΕ να κάνει αυτοψία στο μεταλλείο με ειδική στολή, καθώς και από τις προειδοποιητικές πινακίδες που υπάρχουν.