Μπορεί ο κος Παπανδρέου και το επιτελείο του να βρίσκονται στις Βρυξέλλες για να παρίστανται στις Συνόδους Κορυφής αλλά και στα Eurogroups, όμως το «κούρεμα» για την βιωσιμότητα τους χρέους…. Θα πρέπει να ψηφιστεί από 180 βουλευτές. Αυτό φαίνεται πως σκέφτονται οι υπουργοί της Κυβέρνησης. Όπως είπε ο κος Καρατζαφέρης μιλώντας στο βραδινό δελτίο ειδήσεων του Mega, είπε ότι ο κ. Βενιζέλος του είπε για την κύρωση της συμφωνίας με πλειοψηφία 180 βουλευτών, και έπειτα από ένα διάστημα κυβερνητικής σύγχυσης, ο αντιπρόεδρος εξέδωσε ανακοίνωση αργά το βράδυ της Δευτέρας από τις Βρυξέλλες, επιβεβαιώνοντας στην ουσία τόσο τη συνομιλία όσο και τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης.
«Ενημέρωσα κατ΄ εντολήν του Πρωθυπουργού, τους αρχηγούς των κομμάτων της αντιπολίτευσης για τα πάντα: Για το διαπραγματευτικό πλαίσιο, τους βασικούς αριθμούς, τα κρίσιμα ερωτήματα, τις προτεραιότητες, τους κινδύνους. Είναι προφανές ότι η Κυβέρνηση θεωρεί ότι τέτοιου είδους ζητήματα πρέπει να αντιμετωπίζονται με αυξημένο αίσθημα ευθύνης και ως εκ τούτου να ψηφίζονται ει δυνατόν στη Βουλή με ευρεία πλειοψηφία, όχι επειδή αυτό είναι νομικά αναγκαίο, αλλά γιατί αυτό είναι εθνικά επιβεβλημένο και πολιτικά υπεύθυνο», αναφέρει ο κ. Βενιζέλος.




Από την πλευρά της η ΝΔ πάντως φαίνεται ότι δεν θα συναινέσει στην ψήφιση της συμφωνίας με 180 βουλευτές, με το σκεπτικό ότι σύμφωνα με το Σύνταγμα αυτή η πλειοψηφία σημαίνει εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας.