Βαριά ήττα για τον ΠΑΟΚ που, έτσι όπως έπαιξε, δεν μπορούσε να ζητά κάτι άλλο. Η ομάδα του Μπόλονι ήθελε να κρατήσει χαμηλά το σκορ, αλλά δεν τα κατάφερνε αφού, για άλλη μία φορά, έγερνε… δεξιά.

Ως το 0-1, ο ΠΑΟΚ δεν ήταν κακός. Ατύχησε, όμως, να βρεθεί πίσω στο σκορ από στημένη φάση (ο Κλέιτον δεν έχει ξαναβάλει τέτοιο γκολ από… τότε που έπαιζε στην Καλαμαριά) και να χει –πάλι- σε κακιά μέρα τον Βιερίνια.

Από εκεί κι έπειτα οι φιλοξενούμενοι κυκλοφόρησαν καλύτερα τη μπάλα και, με ένα τυχερό γκολ (στο σουτ του Κουίνσι η μπάλα κοντράρει κι αλλάζει πορεία) έφθασαν στο 0-2 και στην πλήρη επικράτηση στο γήπεδο.

Το θρίαμβο του Παναθηναϊκού σφράγισε ο Λέτο, με φάουλ, όπου το τοίχος… ανοίγει σα γαρύφαλλο, για να περάσει η μπάλα στο σουτ του Αργεντίνου. Όμως, κακά τα ψέματα. Ο Παναθηναϊκός ήταν καλύτερος.

Για άλλη μια αγωνιστική αποδεικνύεται ότι αυτός ο ΠΑΟΚ, με αυτούς τους παίκτες, δεν αντέχει να παίζει με απουσίες. Είναι… μονόμπαντος, αφού διαθέτει έναν καθαρό αριστερό αμυντικό (τον Σνάουτσνερ) που όταν βγαίνει μπροστά είναι… κίνδυνος θάνατος κι έναν δεξί… επιθετικό (τον Έτο), που σήμερα ήταν από τους καλούς.

Επιθετικά από τον Παπάζογλου ο ΠΑΟΚ δεν περίμενε κάτι παραπάνω από το να δώσει μάχες, ενώ ο Σαλπιγγίδης είναι μακριά από τον καλό του εαυτό. Όσο για τον Βιερίνια, πρέπει να ξεκολλήσει από τη χρυσή μετριότητα στην οποία βρίσκεται.

Ο Παναθηναϊκός έχει έναν Λέτο που παίζει λες και… λήγει το συμβόλαιό του και θέλει να μείνει. Στο αποψινό παιχνίδι είχε έναν δεξί μπακ με πολλές επιθετικές αρετές, πράγμα που έκανε το γήπεδο να γέρνει… ακόμη περισσότερο. Δεν απειλήθηκε ιδιαίτερα, αν και όποτε είχε πίεση πίσω, έδειχνε τα προβλήματά του.

Όσο για τη φάση του πέναλτι, φυσικά και υπήρχε μόνο στη φαντασία του Κουκουλάκη. Ο Βιτόλο διώχνει κι ο Βιερίνια πέφτει στο πόδι του. Τα πράγματα θα ήταν πολύ διαφορετικά αν δινόταν το πέναλτι στο 0-0, καθώς ο Μπουμσόνγκ… βάζει το χεράκι του.

Στα σημαντικά του παιχνιδιού η αντίδραση των οπαδών του ΠΑΟΚ στο πέναλτι (ζητούσαν από το Βιερίνια να το βγάλει άουτ) και οι αποδοκιμασίες σε Χαλκιά και Σαλπιγγίδη.

Γήπεδο: Τούμπας

Διαιτητές/ Βοηθοί διαιτητή: Κουκουλάκης Μιχαήλ (Ηρακλείου) / Καρσιώτης Μιχαήλ (Κορινθίας), Τρύφων Πέτρος (Δράμας).

4ος Διαιτητής/ Παρατηρητής: Δασκαλόπουλος Γεώργιος (Κορινθίας) / Τεροβίτσας Βασίλειος (Αιτωλ/νιας).

ΠΑΟΚ (Λάζλο Μπόλονι): Χαλκιάς, Ετό, Κοντρέρας (46' Τσιρίλο), Μαλεζάς, Σνάουτσνερ, Λάζαρ, Αρίας (58' Σπαντάσιο), Φωτάκης, Σαλπιγγίδης, Βιεϊρίνια, Παπάζογλου (61' Γιάννου).

Παναθηναϊκός (Ζεσουάλδο Φερέιρα): Καπίνο, Μαρίνος, Σαριέγκι, Μπουμσόνγκ, Σπυρόπουλος, Κατσουράνης (74' Βιτόλο), Σιμάο, Ζέκα (90'+4' Μαυρίας), Κουίνσι, Λέτο, Κλέιτον (76' Τοτσέ).

Σκόρερ: 33' Κλέιτον, 56' Κουίνσι, 70' Λέτο, 85' πεν. Βιεϊρίνια

Κίτρινες: Έτο, Φωτάκης / Ζέκα, Σιμάο