dimarxoi_siskepsi_politismos_20110906_01Τη μετατροπή της Δημοτικής Τηλεόρασης Θεσσαλονίκης σε διαδημοτικο τηλεοπτικό κανάλι και τη συμμετοχή όλων των δήμων του πολεοδομικού συγκροτήματος στον εορτασμό για την επέτειο του ΄12, πρότεινε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, σε σύσκεψη των δημάρχων που έγινε σήμερα.

 

Αποφάσεις γι αυτά δεν ελήφθησαν. Αποφασίστηκε, όμως, η συνεργασία των δήμων στον τομέα του Πολιτισμού, μέσω συντονιστικού οργάνου στο οποίο θα συμμετέχουν οι αντιδήμαρχοι πολιτισμού.

Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στον πολυχώρο τέχνης "Remezzo", στην Καλαμαριά.

Αποφασίστηκε:

  • Να συσταθεί συντονιστική γραμματεία στην οποία θα συμμετάσχουν όλοι οι δήμοι του νομού Θεσσαλονίκης δια των αντιδημάρχων Πολιτισμού, για το συντονισμό όλων των κορυφαίων πολιτιστικών εκδηλώσεων τις οποίες διοργανώνουν οι δήμοι του νομού Θεσσαλονίκης.
  • Να καταρτιστεί ετήσιο κοινό ημερολόγιο με όλες τις θεσμικές εκδηλώσεις τις οποίες διοργανώνουν οι δήμοι του νομού Θεσσαλονίκης ώστε να γνωρίζουν όλοι οι πολίτες πού και πότε γίνονται οι εκδηλώσεις.
  • Να ιδρυθεί Μητροπολιτική Συμφωνική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης, με βάση τη Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με τα μουσικά σχήματα των άλλων Δήμων.
  • Να αναρτώνται στις ιστοσελίδες όλων τω δήμων του νομού Θεσσαλονίκης οι κορυφαίες εκδηλώσεις κάθε δήμου.
  • Να γίνει προσπάθεια εκπόνησης ενός πολιτιστικού – τουριστικού χάρτη στον οποίο θα περιέχονται οι πολιτιστικές υποδομές και οι χώροι αρχαιολογικού – ιστορικού ενδιαφέροντος κάθε δήμου.

dimarxoi_siskepsi_politismos_20110906_02

Συμμετείχαν οι δήμαρχοι Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, Καλαμαριάς Θεοδόσης Μπακογλίδης, Νεάπολης Συκεών Σίμος Δανιηλίδης, Αμπελοκήπων Μενεμένης Λάζαρος Κυρίζογλου, Χορτιάτης Πανοράματος Ιγνάτιος Καϊτεζίδης, Θέρμης Θόδωρος Παπαδόπουλος, Βόλβης Δημήτρης Γαλαμάτης, Θερμαϊκού Γιάννης Αλεξανδρής και Χαλκηδόνας Παναγιώτης Δαϊκούδης. Συμμετείχαν επίσης οι αντιδήμαρχοι Πολιτισμού Θεσσαλονίκης Σπύρος Πέγκας και Καλαμαριάς Νίκος Ζαχαριάδης.