aerodromio_012-thumb-largeΣε εξέλιξη βρίσκονται ευαίσθητες διαπραγματεύσεις μεταξύ στελεχών των αεροπορικών εταιρειών low cost Ryanair και Wizz Air και εκπροσώπων τουριστικών φορέων και παραγόντων για τη δημιουργία Hub (αεροπορικής βάσης) στον αερολιμένα “Μακεδονία”.

 

Αμφότερες οι εταιρείες, από τις οποίες η πρώτη -με ιρλανδική καταγωγή- είναι ο «Γολιάθ» πανευρωπαϊκά στις αεροπορικές επιβατικές μεταφορές low cost και η δεύτερη (ουγγρική) είναι σαφώς μικρότερη, ενδιαφέρονται να αξιοποιήσουν τη Θεσσαλονίκη.

Το θέμα αποκάλυψε ο υφυπουργός Πολιτισμού-Τουρισμού Γ. Νικητιάδης , κατά τη διάρκεια της Περιφερειακής Συνδιάσκεψης Κεντρικής Μακεδονίας του ΠΑΣΟΚ. Επισήμανε, χωρίς να κατονομάσει, πως μία από τις μεγαλύτερες αεροπορικές low-cost θέλει να κάνει βάση της το αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης, κάτι που θα μεταφραστεί σε εκατοντάδες χιλιάδες επιπλέον επιβάτες.

Ήδη πάντως και όπως υποστήριξε ο κ. Νικητιάδης, το αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης καταγράφει 12% αύξηση αφίξεων από το εξωτερικό στο επτάμηνο του 2011, διαγράφοντας μία πολύ θετική πορεία, σε σχέση με προηγούμενα χρόνια. Το αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης από τον Απρίλιο και έπειτα έχει συνδεθεί με 14 καινούργιους ευρωπαϊκούς προορισμούς με δρομολόγια των εταιρειών Ryanair, Aeroflot, Turkish Airlines, Smart Wings, Easy Jet και Aegean.

Το θέμα φέρνει στην επικαιρότητα η σημερινή Ημερησία, σε ρεπορτάζ του Δ. Διαμαντίδη.