Golden-Iris-03_bΠιστό στο «ραντεβού» του με την πόλη της Θεσσαλονίκης, το κρουαζιερόπλοιο «Golden Iris» κατέπλευσε, σήμερα, στο λιμάνι της πόλης. Το σημαίας Παναμά κρουαζιερόπλοιο έχει …

πλήρωμα 293 ατόμων και μεταφέρει 747 Ισραηλινούς τουρίστες και ήρθε για τελευταία φορά φέτος στο Θερμαϊκό. Πάντως, έχει ήδη ανανεώσει το «ραντεβού» του και για το επόμενο καλοκαίρι.

Το Golden Iris έδεσε στο λιμάνι στις 7 το πρωί και θα αποπλεύσει στις τέσσερις το απόγευμα. Οι επιβάτες του επιβιβάστηκαν σε οκτώ λεωφορεία και ξεναγούνται στα αξιοθέατα της πόλης, όπως ο Λευκός Πύργος, το Εβραϊκό Μουσείο και η συναγωγή, ο Παλαιός Σιδηροδρομικός Σταθμός και τα Κάστρα. Ορισμένοι, πάντως, έχοντας επισκεφθεί αρκετές φορές τη Θεσσαλονίκη, προτίμησαν να περιηγηθούν στους αρχαιολογικούς χώρους του Δίου και της Βεργίνας.

Το συγκεκριμένο κρουαζιερόπλοιο, ξεκίνησε το ταξίδι του από τον Πειραιά, κι αφού έκανε μια σύντομη στάση στο Βόλο, ήρθε στη Θεσσαλονίκη, απ’ όπου και θα αποπλεύσει με προορισμό τη Σάμο. Στη συνέχεια θα καταπλεύσει στη Χάιφα του Ισραήλ.