FACEBOOK_267349864Θα άξιζε τον κόπο να γίνει μια παρόμοια έρευνα και στην Ελλάδα. Για να δούμε πόσο χρόνο ξοδεύουν οι Έλληνες για να… οργώσουν τα χωράφια τους στο Farmvil ή να “σηκώσουν” τις φωτογραφίες των διακοπών τους, την ώρα που παίζουν ρακέτες στην παραλία…

Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα της Nielsen, οι 4 στους 5 χρήστες του διαδικτύου στις ΗΠΑ επισκέπτονται κοινωνικά δίκτυα και blogs, ενώ το 40% πλοηγούνται σε αυτά μέσω του κινητού τους τηλεφώνου.

Περίπου το 25% του χρόνου που αφιερώνουν οι Αμερικανοί στο διαδίκτυο αφορά στην πλοήγηση σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης και blogs, εκ των οποίων τον περισσότερο χρόνο «απορροφά» το Facebook όπου οι χρήστες αφιερώνουν 53 εκατ. λεπτά. Δεύτερο έρχεται το Blogger, με 1 εκατ. λεπτά. Τον Μάιο, οι επισκέπτες του Facebook στις ΗΠΑ ξεπέρασαν τα 140 εκατομμύρια -μέγεθος που αντιστοιχεί στο 70% των ενεργών χρηστών του διαδικτύου στη χώρα.

Όσον αφορά σε επιμέρους χαρακτηριστικά των χρηστών, πιο ενεργοί χρήστες εμφανίζονται οι γυναίκες ηλικίας 18-34 ετών. Το 97% των χρηστών πλοηγούνται στο διαδίκτυο από τον υπολογιστή τους, ωστόσο, το 37% αυτών χρησιμοποιεί για τον ίδιο λόγο και το κινητό τηλέφωνο.