danihlidis_ped_20110919_01Ο Σίμος Δανιηλίδης (επικεφαλής της Αυτοδιοικητικής Κίνησης Κεντρικής Μακεδονίας) είναι ο νικητής των εκλογών για την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας (που διαδέχτηκε την ΤΕΔΚ).

Η παράταξη του –εκλεγμένου με τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ- δημάρχου Νεάπολης- Συκεών συγκέντρωσε 104 ψήφους και 13 έδρες. Δεύτερη η παράταξη Αδέσμευτη Δημοκρατική Αυτοδιοικητική Κίνηση, με επικεφαλής τον δήμαρχο Αμπελοκήπων - Μενεμένης Λάζαρο Κυρίζογλου(στηρίζεται από τη Νέα Δημοκρατία), με 87 ψήφους και 11 έδρες. Η Λαΐκή Συσπείρωση, με επικεφαλής τον Μιχάλη Κωνσταντινίδη, έλαβε 8 ψήφους και καταλαμβάνει μία έδρα. Ο ανεξάρτητος Τριαντάφυλλος Μηταφίδης έλαβε μια ψήφο.

ped_20110919_01

Στις διαδικασίες συμμετείχε κανονικά ο εκπρόσωπος του δήμου Δίου- Ολύμπου, παρά το ότι ο δήμαρχος της περιοχής, Γιώργος Παπαθανασίου, έχει τεθεί σε αργία.  Μάλιστα, για τον λόγο αυτό, η συνεδρίαση της γ.σ. της ΠΕΔ είχε διακοπεί για αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα.

Μετά την εκλογή του, ο επικεφαλής της Αυτοδιοικητικής Κίνησης Κεντρικής Μακεδονίας, Σίμος Δανιηλίδης, δήλωσε ότι θα συγκρουστεί με οποιονδήποτε θέσει εμπόδια στα συμφέροντα της Κεντρικής Μακεδονίας.

Kirizoglou_ped_20110919_01

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Αμπελοκήπων – Μενεμένης, δ΄λωσε πως θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη, επειδή, όπως κατήγγειλε, οι εκλογές έγιναν κάτω από συνθήκες ωμών εκβιασμών. Επίσης, κατήγγειλε τον τρόπο δράσης του δημάρχου Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη.