Γκάλοπ, για τη δημιουργία τεμένους στην Αθήνα και για το αν η συμπερίληψη της ανέγερσης στο νομοσχέδιο για τα αυθαίρετα είναι θετική ή αρνητική εξέλιξη, κάνει, στην ιστοσελίδα του στο Ίντερνετ, ο δημοτικός σύμβουλος Θεσσαλονίκης, Χρ. Μάτης.

Ο επικεφαλής της παράταξης “Ενεργοί Πολίτες – Οικολογία στην Πράξη” και δημοσιογράφος του Αθηναϊκού – Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, εκφράζει την άποψη πως όποια θρησκευόμενη κοινότητα θα ήθελε να χτίσει χώρο λατρείας, δε θα έπρεπε να χρειάζεται ειδική άδεια.

“Η υπερψήφιση δείχνει θετική ενέργεια αλλά έχω επιφυλάξεις αν όντως είναι. Διότι χρειάζεται νομοθετική παρέμβαση για την άσκηση μιας θρησκευτικής λειτουργίας. Νομίζω ότι η νομοθετική παρέμβαση έπρεπε να περιοριστεί στους όρους άσκησης του δικαιώματος στην λειτουργία λατρευτικού χώρου γενικά και να μην εξειδικεύει. Δεν πιστεύω ότι πρέπει να χρειάζεται ειδική άδεια του κράτους για να χτισθεί τέμενος” σχολίασε στην ιστοσελίδα του, στο Facebook.

Η εφαρμογή αυτής της ιδέας, πάντως, σε άλλες χώρες, όπου υπάρχουν μειονότητες Ελλήνων και Χριστιανών Ορθοδόξων, θα έδινε λύσεις –ειδικά στο παρελθόν… Ονόματα και μη χωριά…