plimmires_sikia-20101028_01Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκαν οι δήμοι Βόλβης, στη Θεσσαλονίκη και Αριστοτέλη,  Πολυγύρου, Σιθωνίας και Κασσάνδρας, στη Χαλκιδική. Αιτία η κατάσταση που επικρατεί στους δήμους και τις δημοτικές κοινότητες, μετά τα προχθεσινά έντονα καιρικά φαινόμενα.

Ήδη γίνονται προσπάθειες αποκατάστασης των ζημιών και, καθώς δεν αναμένεται νέο κύμα κακοκαιρίας, λαμβάνονται μέτρα προστασίας των περιοχών από μελλοντικές παρόμοιες καταστάσεις.
Σύμφωνα με το δήμαρχο Βόλβης, Δημήτρη Γαλαμάτη, έχουν πλημμυρίσει περισσότερα από 100 σπίτια, καταστήματα και αποθήκες.

Επέμβαση εισαγγελέα για την κατάρρευση γέφυρας
Το μεγαλύτερο πρόβλημα προκλήθηκε στο Μελισουργό, όπου τα ορμητικά νερά της βροχής παρέσυραν τη γέφυρα και προκάλεσαν καταστροφές στο οδικό δίκτυο της περιοχής. Καθώς η γέφυρα έχει κατασκευαστεί πρόσφατα, ο εισαγγελέας ζήτησε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, για να διαπιστωθεί αν κατέρρευσε από κακοτεχνία, ή όχι.
Από το πρωί υπάλληλοι του δήμου με γκρέιντερ, καθαρίζουν τους δρόμους και αντλούν νερά από υπόγεια και ισόγεια.
Το απόγευμα αναμένεται να δοθεί στην κυκλοφορία και η παλιά εθνική οδός Θεσσαλονίκης - Καβάλας, που έκλεισε όταν το οδόστρωμα γέμισε φερτά υλικά.

Ζημιές και στη Χαλκιδική
Κλιμάκια υπαλλήλων της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, πραγματοποιούν αυτοψίες σε έργα υποδομών, στους δήμους Σιθωνίας, Κασσάνδρας και Αριστοτέλη Χαλκιδικής. Καταγράφουν, επίσης, τις ζημιές, από την προχθεσινή δυνατή νεροποντή.
Στις αγροτικές περιοχές των δήμων αυτών προκλήθηκαν ζημιές σε γεωργικές καλλιέργειες.
Παρόμοια προβλήματα υπάρχουν και στους νομούς Πέλλας και Ημαθίας.
Στη βόρεια Χαλκιδική, και κυρίως στους οικισμούς Αρναίας και Παλαιοχωρίου, ολοκληρώθηκε η άντληση των υδάτων από πλημμυρισμένα σπίτια και καταστήματα και αποκαταστάθηκε η ηλεκτροδότηση.
Στο δήμο Σιθωνίας, συνεχίζεται ο καθαρισμός των δρόμων από φερτά υλικά(πέτρες, χώματα και σπασμένα κλαδιά δέντρων).

Δ.Μ.