mathites_agiasmos_20110912_02Η εκτύπωση και η αποστολή σχολικών βιβλίων συνεχίζεται με εντατικούς ρυθμούς. Αυτό επισημαίνει το υπουργείο Παιδείας σε ανακοίνωσή του με αφορμή την έναρξη της σχολικής χρονιάς.

 

Σύμφωνα με την ηγεσία του υπουργείου, σε εξέλιξη είναι ένα σύνολο δράσεων για την αντιμετώπιση του πρώτου διαστήματος, όπου παρατηρούνται καθυστερήσεις αναφορικά με τα βιβλία. Στην προσπάθεια αυτή, όπως υπενθυμίζει, συμμετέχουν και άλλες δυνάμεις όπως το Εθνικό Τυπογραφείο για τις ανάγκες του Λεκανοπεδίου καθώς και Πανεπιστήμια και Δήμοι στην υπόλοιπη χώρα.

Παράλληλα, όπως επισημαίνει, σε νησιά και απομακρυσμένες περιοχές η πληρότητα σε τίτλους είναι άνω του 80%.

Τονίζει επίσης ότι τα σχολεία ξεκινούν τη νέα χρονιά «με τα λιγότερα δυνατά κενά, παρά τις 8000 συνταξιοδοτήσεων, το μικρό αριθμό διορισμών (600) και τις νέες ανάγκες που προέκυψαν από τα νέα προγράμματα που εφαρμόζονται σε όλες τις βαθμίδες».

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα συνολικά στοιχεία που έστειλαν στο υπουργείο οι 13 Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, σε 14.500 σχολεία και σε συνολική δύναμη 170.000 εκπαιδευτικών:

- στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση τα κενά σε πανελλαδικό επίπεδο σε δασκάλους και νηπιαγωγούς είναι 675 και σε ειδικότητες Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (καλλιτεχνικά, μουσική, θεατρική αγωγή) 1736

- στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση 447κενά και 483 σε τεχνικές ειδικότητες.

Τα κενά αυτά, σύμφωνα με το υπουργείο, θα καλυφθούν «αφού δοθεί η συνολική εικόνα της αμέσως επόμενης ημέρας».