astinomikoi_01Του δάνεισε 2.000 ευρώ, για να τον διευκολύνει σε μεταβίβαση φορτηγού και του ζητούσε πίσω… 14.000 ευρώ! Κι όταν το θύμα δεν είχε να δώσει, τον οδήγησε, με το ζόρι, σε μάντρα και τον ανάγκασε να υπογράψει τη μεταβίβαση του φορτηγού!

Ως δράστες συνελήφθησαν από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, δύο ημεδαποί, ηλικίας 35 και 21 ετών. Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για εκβίαση κατά συναυτουργία, αρπαγή κατά συναυτουργία, ληστεία κατά συναυτουργία, τοκογλυφία και άλλα αδικήματα.

Τα όσα έγιναν κατήγγειλε 43χρονος επιχειρηματίας, σύμφωνα με την οποία, τον Ιούνιο του 2011, πούλησε στον 35χρονο φορτηγό αυτοκίνητο, έναντι του ποσού των 17.000 ευρώ. Οφειλές, ωστόσο, του ίδιου προς την τράπεζα, εμπόδισαν τη μεταβίβαση του οχήματος, με αποτέλεσμα ο 35χρονος, προκειμένου να αποκτήσει την κυριότητα του αυτοκινήτου, να απειλεί κάθε τόσο τον επιχειρηματία ότι θα τον “σπάσει στο ξύλο”.

Μάλιστα, ο δράστης προθυμοποιήθηκε να δανείσει στον επιχειρηματία 2.000 ευρώ, για να τα δώσει στην τράπεζα και να αρθεί η παρακράτηση της κυριότητας του οχήματος από την Τράπεζα. Μπροστά στο αδιέξοδο που είχε βρεθεί, ο επιχειρηματίας δέχτηκε κι έτσι ολοκληρώθηκε η μεταβίβαση του φορτηγού.

Από εκεί τα προβλήματα του θύματος έγιναν ακόμη μεταλύτερα! Ο 35χρονος τοκογλύφος, αντί του ποσού των 2.000 ευρώ που δάνεισε στο θύμα, απαιτούσε να του επιστραφεί το ποσό των 14.000 ευρώ.

Στις 8 Αυγούστου 2011, ο 35χρονος παράτησε την… τοκογλυφική δράση κι έγινε… απαγωγέας! Μαζί με συνεργούς του, αφού συνάντησε τον 43χρονο στο Καλοχώρι Θεσσαλονίκης, τον επιβίβασε με τη βία στο αυτοκίνητό του και τον οδήγησε στην περιοχή του Ωραιοκάστρου. Εκεί,τον ανάγκασαν να μετεπιβιβαστεί σε άλλο αυτοκίνητο και, αντί για το σπίτι του, τον οδήγησαν σε μάντρα αυτοκινήτων, στην περιοχή της Σταυρούπολης, όπου, με τη βία, τον ανάγκασαν να υπογράψει υπεύθυνη δήλωση με την οποία μεταβίβαζε το επιβατικό του αυτοκίνητο σε συγγενικό πρόσωπο του δράστη.

Αντί, όμως, να γλιτώσει, ο επιχειρηματίας δέχονταν, πλέον, καθημερινά , τηλεφωνήματα από τον 35χρονο, ο οποίος του ζητούσε εκβιαστικά το χρηματικό ποσό των 14.000 ευρώ, προκειμένου να του επιστρέψει το αυτοκίνητό του!

Τελικά, μετά την καταγγελία του επιχειρηματία, Χθες Τρίτη 27 Σεπτεμβρίιου 2011, το απόγευμα, οργανώθηκε αστυνομική επιχείρηση και συνελήφθη ο 35χρονος,την ώρα που παραλάμβανε το χρηματικό ποσό που απαιτούσε. Μάλιστα, συνελήφθη και ο 21χρονος αδελφός του, ως άμεσος συνεργός, διότι μετέφερε τον 35χρονο στο σημείο συνάντησης.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.