dimarhio_palio_thessaloniki_01Του ύψους ή του βάθους; Οι δικαστικοί διαφωνούν. Όσοι είχαν την ευκαιρία να ανοίξουν τη δικογραφία του περίφημου “σκανδάλου στο ταμείο του δήμου Θεσσαλονίκης”, έχουν διαφορετικές απόψεις για το τι μέλλει γενέσθαι, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας ¨Μακεδονία της Κυριακής”.

 

Οι διαφορές αρχίζουν από το ύψος της κατάχρησης: Το πόρισμα Τσεμπερά την ανεβάζει στα 51 εκ. ευρώ, όσοι κατέθεσαν ως κατηγορούμενοι μιλούσαν για 12 εκ. ευρώ, ενώ η δίωξη εις βάρος του ταμία του δήμου, Π. Σαξώνη (ο οποίος είναι ένας από τους δύο προφυλακισμένους για την υπόθεση) αφορά το ξέπλυμα χρήματος για ποσό ύψους 3,4 εκ. ευρώ!

Παρόμοιες διαφορές υπάρχουν και με το θέμα των κατηγορούμενων. Κατηγορήθηκαν 24 ενεχόμενοι, μεταξύ των οποίων ο πρώην δήμαρχος και αντιδήμαρχοι. Προφυλακίστηκαν, όμως, μόνον δύο (ο Σαξώνης κι ο πρώην γραμματέας του δήμου, Μ. Λεμούσιας), ενώ οι υπόλοιποι αφέθηκαν ελεύθεροι (ο κ. Παπαγεωργόπουλος, μάλιστα, άνευ περιοριστικών όρων).

Οι κατηγορίες κατά πρώην δημάρχου και αντιδημάρχων στηρίζονται στα λεγόμενα του βασικού κατηγορούμενου, ενώ, πάντα σύμφωνα με το δημοσίευμα, υπάρχει κι ένα μεγάλο κενό: Καθώς υποτίθεται ότι τα χρήματα ήταν ασφαλιστικές εισφορές και ποσά προς την εφορία, δεν υπάρχει το παραμικρό στη δικογραφία για τους υπαλλήλους ή τους υπευθύνους των ΔΟΥ και των Ταμείων, οι οποίοι υποτίθεται ότι λάμβαναν μειωμένα ποσά και δεν ενημέρωσαν.


Διάβασε όλο το ρεπορτάζ της Μακεδονίας για το Δικστικό Μπρα Ντε Φερ με την υπόθεση της υπεξαίρεσης, με κλικ εδώ.