vartholomaios_grevena_20110924_03Επίσκεψη στην Ιερά Μονή Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, γνωστή και ως Μονή Οσίου Νικάρονος, στο όρος Καλλίστρατο στα Βέντσια Γρεβενών πραγματοποίησε το πρωί ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος. Ο Παναγιότατος επισκέπτεται την περιοχή με αφορμή τους εορτασμούς μνήμης για τα εκατό χρόνια από το θάνατο του εθνομάρτυρα μητροπολίτη Γρεβενών Αιμιλιανού Λαζαρίδη.

Με συγκίνηση και ευλάβεια, οι πιστοί υποδέχονται τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, στις περιοχές που επισκέπτεται. Ο Παναγιότατος επισκέφθηκε το πρωί την Ιερά Μονή Οσίου Νικάρονος, στα Βέντσια και κάτοικοι της περιοχής περίμεναν υπομονετικά, να περάσει η πομπή σε διάφορα σημεία του δρόμου που οδηγεί στο μοναστήρι για να προϋπαντήσουν τον Οικουμενικό Πατριάρχη και να πάρουν την ευλογία του. Τα τελευταία μέτρα του δρόμου προς τη μονή είχαν στρωθεί με βάγια. Ο κόσμος, κατά την άφιξή του, τον έρανε με άνθη.
Στο καθολικό της μονής τελέστηκε δοξολογία, χοροστατούντος του Οικουμενικού Πατριάρχη, παρουσία των αυτοδιοικητικών και εκκλησιαστικών αρχών και κατοίκων της περιοχής.
Τον Πατριάρχη προσφώνησε ο ιερομόναχος Τιμόθεος, ο μοναδικός από το 2004 μοναχός που διακονεί στο μοναστήρι. Ο ιερομόναχος ευχήθηκε μεταξύ άλλων να επανδρωθεί η μονή και με άλλους μοναχούς.
Ο κ. Βαρθολομαίος περιηγήθηκε τους χώρους του μοναστηριού, εξέφρασε τον θαυμασμό του για το φυσικό κάλλος της περιοχής και το μεσημέρι παρακάθισε σε γεύμα, προς τιμήν του, στη μονή.