trapeza_rouxon_01

Κοινωνικό Παντοπωλείο και Τράπεζα Ρούχων, για να απαλύνει τον πόνο συνανθρώπων μας, που εξαιτίας της οικονομικής κρίσης αδυνατούν να καλύψουν ακόμη και βασικές ανάγκες, δημιούργησε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Χαλκηδόνας "Οι Θρακιώτες", στο νομό Θεσσαλονίκης.

 

Πριν δυο χρόνια, έγιναν τα πρώτα βήματα για την ίδρυση ενός μίνι μάρκετ κι ενός χώρου, στον οποίο θα συλλέγονται είδη πρώτης ανάγκης - μεταχειρισμένα, αλλά σε καλή κατάσταση ρούχα και παπούτσια. Από τότε ως σήμερα, έχουν εγγραφεί στο πρόγραμμα 524 οικογένειες από την ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης, που μπορούν να προμηθεύονται δωρεάν τρόφιμα και ρούχα.

Η εγγραφή αφορά άπορους, άνεργους και πολύτεκνους, με χαμηλά εισοδήματα.

Πλέον ο ρυθμός εγγραφών δείχνει την κατάσταση που επικρατεί: Κάθε μέρα εγγράφονται τέσσερις με πέντε οικογένειες!

Πρόεδρος του Συλλόγου Θρακιωτών Χαλκηδόνας είναι ο Μιλτιάδης Γουδεράκης.

Τα τρόφιμα που μοιράζονται είναι είτε από δωρεές εταιρειών, είτε από απλούς πολίτες. Όσο για την "τράπεζα" ρούχων, από πολλές περιοχές της χώρας στέλνουν στη Χαλκηδόνα πακέτα με ρούχα και παπούτσια, σε καλή κατάσταση. Τα ρούχα αυτά συγκεντρώνονται από εθελοντές, καθαρίζονται, σι8δεδώνονται και προσφέρονται σε όσους τα ΄χουν ανάγκη.

Φιλοδοξία του συλλόγου είναι να δημιουργηθεί ένας ξεχωριστός χώρος για παιδιά, με ζώα του χωριού. Ο χώρος βρέθηκε και τα ζώα συγκεντρώνονται. Έτσι, τα παιδιά της πόλης, μερικά από τα οποία δεν έχουν δει ποτέ από κοντά ούτε… κότα, θα ΄χουν την ευκαιρία να δουν τι είναι όλα αυτά που μαθαίνουν στο σχολείο!