psomiadis_dionisis_presvis_kinas_20110909_01Η συνεργασία Κινέζων κι Ελλήνων επιχειρηματιών, από την Κεντρική Μακεδονία, συζητήθηκε μεταξύ του αναπληρωτή περιφερειάρχη, Διονύση Ψωμιάδη και του πρέσβη της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας στην Ελλάδα Du Qiwen.

 

Μετά τη συνάντησή τους, ο κ. Ψωμιάδης ανέφερε ότι συζητήθηκε η περίπτωση συνεργασίας της ΠΚΜ με την Κίνα σε τομείς οικονομικής και πολιτιστικής δράσης και πρόσθεσε: «Μόνο οφέλη μπορούμε να αποκομίσουμε από τη δυναμική, το καινοτόμο πνεύμα και τη φιλική διάθεση των φίλων μας Κινέζων».

Ο Κινέζος πρέσβης εξέφρασε το έντονο ενδιαφέρον των Κινέζων επιχειρηματιών για την προώθηση συνεργασιών με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στον τουριστικό τομέα. Οι Κινέζοι δίνουν έμφαση στον περιηγητικό και τον πολιτιστικό τουρισμό και υπάρχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την πολιτιστική κληρονομιά της Μακεδονίας και της Ελλάδας.

Οι δύο πλευρές συμφώνησαν από κοινού, το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, η Κίνα να διοργανώσει μεγάλη αποστολή Κινέζων τουριστικών πρακτόρων και δημοσιογράφων οι όποιοι θα φιλοξενηθούν από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας με στόχο την προώθηση και την ανάδειξη του τουριστικού προϊόντος της ΠΚΜ. στην κινεζική αγορά.