melisses_ivi_adamou_deth_20110915_01Της… τρελής το μαλλί γίνεται, κάθε βράδυ, κάτω από τη μεγάλη σκηνή που έχει στήσει η ΔΕΘ και στην οποία ανεβαίνουν γνωστά ονόματα του πενταγράμμου για τις συναυλίες που οργανώνονται. Όλα άρχισαν με τις  Melisses και την Ήβη Αδάμου(φωτογραφία) και …

συνεχίστηκαν, χθες βράδυ, με την Ελευθερία Αρβανιτάκη.

Σήμερα, στις 21:30, στην ειδικά διαμορφωμένη σκηνή στον υπαίθριο χώρο του τόξου, εντός της 76ης ΔΕΘ, ανεβαίνουν ο Κωστής Μαραβέγιας κι ο Πάνος Μουζουράκης.

Αναλυτικά το πρόγραμμα:

Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου

Μαραβέγιας Κωστής-Maraveyas Ilegal

Ο Κωστής Μαραβέγιας (Maraveyas Ilegal), τραγουδοποιός και πολυοργανίστας που αναδεικνύει τους παραδοσιακούς ήχους της μεσογειακής Ευρώπης, ερμηνεύει τραγούδια στα ελληνικά, τα αγγλικά, τα ιταλικά και τα ισπανικά. Η μουσική του Κωστή Μαραβέγια ακροβατεί ανάμεσα σε μεσογειακές και βαλκανικές αναφορές, με πλούσιες ενορχηστρώσεις, jazz και bossa nova. Οι Maraveyas Ilegal έχουν παίξει ζωντανά σε διάφορα φεστιβάλ σε χώρες όπως η Αυστρία, η Ιταλία και το Βέλγιο.

Μουζουράκης Πάνος

Ο Πάνος Μουζουράκης, από τα πιο ελπιδοφόρα και πολύπλευρα ονόματα της σύγχρονης μουσικής σκηνής, με την εκρηκτική σκηνική του παρουσία, δίνει σε κάθε του live εμφάνιση, όλα αυτά που τον χαρακτηρίζουν...Την ενέργεια, το πάθος, το ρυθμό...την τρέλα του!
Είναι αδύνατο να αντισταθείς στο αστείρευτο humor, στο κέφι, στη χαρά και στην αισιοδοξία της παρουσίας του πάνω στη σκηνή.

(Τα δύο συγκροτήματα θα παρουσιαστούν διαδοχικά)

Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου

Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, Γιάννης Ζουγανέλης, Δημήτρης Σταρόβας, Αλκιβιάδης Κωνσταντόπουλος & Ζίνα Αρβανιτίδη

Μία μοναδική παράσταση που συνδυάζει, αγαπημένα τραγούδια, αβίαστο χιούμορ, άφθονη σάτιρα στην πολιτική αλλά και στην καθημερινότητα, Όλα αυτά στην πιο αρμονική συνύπαρξη καλλιτεχνών και κοινού.
Ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, τραγουδάει όπως μιλάει: με εκρήξεις, σκληρά λόγια, ελαφρά ειρωνεία και τρυφερότητα. Φέρνει στη σκηνή μία αφοπλιστική ειλικρίνεια και μοναδικές μελωδίες.
Ο Γιάννης Ζουγανέλης δεν χρειάζεται συστάσεις. Με το μοναδικό του τρόπο σατιρίζει τα μικρά και τα μεγάλα μας πάθη και αδυναμίες, τόσο σε πολιτικό όσο και κοινωνικό πεδίο, επικοινωνεί με το κοινό, παίζει μαζί του και σε συνεργασία με τον Δημήτρη Σταρόβα μας χαρίζουν ανεπανάληπτες στιγμές με πολύ γέλιο και κέφι. Ο Άλκις Κωνσταντόπουλος, ο «άνθρωπος ορχήστρα», προσκαλεί το κοινό να μπει μαζί του στο μαγικό κύκλο των τραγουδιών, πιστός στην παλιά καλή συνταγή των εφηβικών μας χρόνων, και να τραγουδήσουν όλοι μαζί κοιτώντας τα αστέρια. Συμμετέχει η εξαίρετη Ζηνοβία Αρβανιτίδη, η οποία μας δίνει την ευκαιρία να αφεθούμε στη μελωδική και ιδιαίτερη φωνή της.

Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου

Συναυλία Χρήστου Νικολόπουλου. Τραγουδούν: Γεράσιμος Ανδρεάτος, Μελίνα Ασλανίδου & Γιώτα Νέγκα.

Ο μεγάλος λαϊκός μας συνθέτης και βιρτουόζος στο μπουζούκι Χρήστος Νικολόπουλος παρουσιάζει ένα ξεχωριστό ψυχαγωγικό πρόγραμμα με τις κορυφαίες δημιουργίες του, που σημάδεψαν την ιστορία του ελληνικού λαϊκού τραγουδιού. Μαζί του οι εξαιρετικοί ερμηνευτές Γεράσιμος Ανδρεάτος, Μελίνα Ασλανίδου, Γιώτα Νέγκα. Συμμετέχει και ο τραγουδιστής Γιώργος Αιγιώτης. Με μία πορεία γνωστή σε όλους μας, ο συνθέτης των αμέτρητων μεγάλων επιτυχιών και αυθεντικός συνεχιστής της παράδοσης του κλασικού λαϊκού τραγουδιού, παρουσιάζει μία συναρπαστική μουσική παράσταση γεμάτη με τις ωραιότερες στιγμές της ελληνικής μουσικής. Ο Χρήστος Νικολόπουλος θα παρουσιάσει όχι μόνο τα ιστορικά τραγούδια της προσωπικής του δισκογραφίας αλλά και τραγούδια σπουδαίων λαϊκών δημιουργών που αγαπά και συγγενεύει μαζί τους όπως ο Γιώργος Ζαμπέτας, ο Βασίλης Τσιτσάνης, ο Απόστολος Καλδάρας κ.α. Μία συναυλιακή βραδιά για όσους αγαπούν το ελληνικό τραγούδι στην καλύτερη εκδοχή του!

Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου

Βασίλης Παπακωνσταντίνου

Ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου θα είναι εδώ με τους εξαίρετους μουσικούς του για να ζωντανέψει τη βραδιά μας και να ηλεκτρίσει τη διάθεση μας!!!
Και αυτή τη φορά ο Βασίλης πιο επίκαιρος από ποτέ… βρίσκει την αλήθεια μέσα στα τραγούδια… ντύνει με όμορφες μελωδίες τις σκέψεις μας… δίνει ρυθμό στις ανησυχίες μας. Μαζί του η δυναμική παρουσία της Τάνιας Κικίδη, που ενώνει «Δύση και Ανατολή» με την κρυστάλλινη φωνή της και φωνάζουν μαζί «Πόσο μου λείπεις…»

Υπενθυμίζεται ότι το σύνολο των εκδηλώσεων κάθε είδους, συμπεριλαμβανομένων και των συναυλιών της 76ης ΔΕΘ είναι προσβάσιμο με το εισιτήριο γενικής εισόδου των 4 Ευρώ.