KOTH SYN TYPOY KALITEXNIKIS PERIODOY 270911 21Σε τρεις ταβέρνες, στη Σέριφο, έχει παίξει η Καμεράτα, με διευθυντή τον Αλέξανδρο Μυράτ. Κι ο αρχιμουσικός διαπίστωσε ότι διέθεταν καλύτερη ακουστική από την αίθουσα “Μητρόπολη” του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών!

Το αποκάλυψε σήμερα το μεσημέρι, σε συνέντευξη Τύπου στη Θεσσαλονίκη, με αφορμή την παρουσίαση του προγράμματος της νέας περιόδου 2011-2012 της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, ο κ. Μυράτ τόνισε πως στόχος είναι η δημιουργία μιας ανταγωνιστικής ορχήστρας, η οποία όπως σημείωσε, θα παραχωρεί συναυλίες τόσο σε γειτονιές της Θεσσαλονίκης, όσο και σε άλλες πόλεις της Β. Ελλάδας. Κι από εκεί ξεκίνησε μια συζήτηση για το αν υπάρχει στην πραγματικότητα το δίλημμα “Μπετόβεν ή μπουζούκι”!

KOTH SYN TYPOY KALITEXNIKIS PERIODOY 270911 25

Όπως είπε ο καλλιτεχνικός διευθυντής της ΚΟΘ, η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης έχει ξεπεράσει το δίλημμα, αφού εδώ και δύο χρόνια, παρουσιάζει έργα κλασσικών συνθετών σε διάφορους χώρους και φέρνει τον κόσμο κοντά στην κλασσική μουσική(στη φωτογραφία κάτω συναυλία της ΚΟΘ στο προαύλιο του Νοσοκομείου “Άγιος Δημήτριος”).

Ο κύκλος των εμφανίσεων της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης για την καλλιτεχνική περίοδο 2011-2012 ανοίγει την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου, στις 9 το βράδυ, στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης. Θα παρουσιαστεί το κονσέρτο για φλάουτο και ορχήστρα εγχόρδων του Ελληνοκαναδού συνθέτη, Χρήστου Χατζή.

Όπως τόνισε ο καλλιτεχνικός διευθυντής της ΚΟΘ, Αλέξανδρος Μυράτ, το φετινό πρόγραμμα είναι ένας συνδυασμός ηχηρών και μη ονομάτων που εκτός από κλασική μουσική, περιλαμβάνει μουσική από κλασικές ταινίες του παγκοσμίου κινηματογράφου και χορούς.

KOTH AGIOS DIMITRIOS 010710 13

Να σημειωθεί ότι η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης ιδρύθηκε το 1959 από τον Έλληνα μουσουργό, Σόλωνα Μιχαηλίδη και σήμερα έχει 120 μουσικούς.

Γ.Κ.


Οι φωτογραφίες είναι του Νώντα Στυλιανίδη, από το www.photoreportage.gr