EMIRHS-KATAR

Μετά την σημαντική παρέμβαση στα ελληνικά τραπεζικά δεδομένα, ο πανίσχυρος αρχηγός του Κατάρ, εμίρης Χαμάντ Μπιν Καλίφα Αλ Θανί, βρίσκεται ξανά στη χώρα μας.

Ο εμίρης του Κατάρ έχει έρθει στην Ελλάδα –και συγκεκριμένα στο Ιόνιο- μαζί με τον πρωθυπουργό και υπουργό Εξωτερικών της χώρας, σεΐχη Χαμάντ Μπιν Τζάσεμ Μπιν Τζαμπρ Αλ Θανί. Έφθασαν, μαζί με την συνοδεία τους, στις 3 τα ξημερώματα με το βασιλικό αεροσκάφος στο αεροδρόμιο Ιωάννης Καποδίστριας στην Κέρκυρα και στην συνέχεια επιβιβάστηκαν σε πολυτελή θαλαμηγό(που περισσότερο θυμίζει… πλωτό παλάτι) και αναχώρησαν για το Ιόνιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Αλ Θανί ο οποίος επιλέγει τα ελληνικά πελάγη για τις διακοπές του, τα τελευταία χρόνια ενδιαφέρεται ιδιαίτερα να αγοράσει ένα από δύο νησάκια του Ιόνιου που του αρέσουν ιδιαίτερα: Το ένα είναι ο Σκορπιός, και το δεύτερο είναι 3 μίλια νοτιότερα.

Αυτή η ιστορία, βέβαια, τους κάπως μεγαλύτερους σε ηλικία μας θυμίζει κάτι εποχές γύρω στο ‘70, όταν κάποιοι σεΐχηδες τριγύριζαν στην Ελλάδα, μοιράζοντας… ρολόγια. Ήταν τότε που γυρίζονταν ταινίες όπως “Ο Εμίρης κι ο Κακομοίρης”, “Μια Ελληνίδα στο Χαρέμι” και “Ξυπόλυτος Πρίγκιψ”… Βέβαια, οι σεΐχηδες της επταετίας καμία σχέση δεν έχουν με τον –πράγματι πάμπλουτο και πανίσχυρο- Χαμάντ Μπιν Καλίφα Αλ Θανί.