Γιατί το λέμε αυτό? Στην καθημερινή μας ζωή χρησιμοποιούμε διάφορες τέτοιες εκφράσεις.Πόσοι όμως απο μας πραγματικά ξέρουμε απο που προέρχονται και τι σημαίνουν?
Εγκανιάζοντας λοιπόν απο σήμερα μια νέα στήλη καθημερινά θα αναλύουμε κι απο μια φράση, βοηθώντας σας και να γνωρίζετε πραγματικά τι είναι αυτό που λέτε αλλά και παραθέτοντας ιστορικά στοιχεία που αφορούν αυτές τις εκφράσεις θα πλουτίσουμε ακόμη περισσότερο τις γνώσεις σας.
Σήμερα αναφέρουμε την εξής φράση:

"Άλλου παπά ευαγγέλιο"
Αυτή τη φράση την παίρνουμε απο μια Κεφαλλονίτικη ιστορια.Κάποιος παπάς σε ένα χωριουδάκι της Κεφαλλονιάς,αγράμματος,πήγε να λειτουργήσει σε ένα αλλο χωριό,γιατί ο παπάς του χωριού είχε αρρωστήσει για πολύ καιρό.Ο παπάς όμως στο δικό του Ευαγγέλιο μιας και ήταν αγράμματος είχε βάλει τα δικά του σημάδια,γιατί ο παπάς αυτού του χωριού δεν τα είχε ανάγκη μιας και ήταν μορφωμένος. Άρχισε λοιπόν ο καλός μας να λέει το Ευαγγέλιο που λέγεται την κυριακή του Ασώτου. Τότε κάποιος απο το εκκλησίασμα του φώναξε! " τι μας ψέλνεις εκεί παπά; Αυτό δεν είναι το σημερινό Ευαγγέλιο..."
Εμ τι να κάνω; απάντησε αυτός."Αυτό ειναι άλλου παπά - Ευαγγέλιο."
Και απο τότε έμεινε η φράση.