ilikiomenoi_frontida_01Μία σημαντική επιτυχία στον τομέα της κοινωνικής πολιτικής κατάφερε ο Δήμος Παύλου Μελά. Μέσα στο επόμενο διάστημα πρόκειται να τεθεί σε λειτουργία το μεγαλύτερο Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων ολόκληρης της χώρας.

 

Το ΚΗΦΗ είναι μία κοινωνική δομή του Καλλικράτη που απευθύνεται στην τρίτη ηλικία και παρέχει στους ηλικιωμένους υψηλού επιπέδου υπηρεσίες.

120 ηλικιωμένοι θα έχουν τη δυνατότητα να φιλοξενούνται καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας σε έναν υπερσύγχρονο χώρο 600 τ.μ. Εξειδικευμένο προσωπικό θα μεριμνά για την κάλυψη των βασικών αναγκών των συμμετεχόντων στο πρόγραμμα. Το Κέντρο θα παρέχει στους ηλικιωμένους νοσηλευτική φροντίδα, ικανοποίηση πρακτικών αναγκών διαβίωσης και ατομική υγιεινή. Παράλληλα θα αναπτύσσονται προγράμματα δημιουργικής απασχόλησης και ανάπτυξης λειτουργικών και κοινωνικών δεξιοτήτων. Η χρηματοδότησή του προέρχεται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο και το ελληνικό κράτος.

Καθοριστικός παράγοντας για την έγκριση του προγράμματος ήταν η συμβολή του Δημάρχου Παύλου Μελά, Διαμαντή Παπαδόπουλου, ο οποίος διαθέτει μακρά πείρα στην αξιοποίηση ευρωπαϊκών πόρων. «Στους δύσκολους καιρούς που περνά η πατρίδα μας η τοπική αυτοδιοίκηση με τα σωστά εργαλεία μπορεί να αποτελέσει ουσιαστικό στήριγμα των κοινωνικά αδύναμων συμπολιτών μας. Με την υλοποίηση του πρωτοποριακού αυτού προγράμματος αποδίδουμε στη τρίτη ηλικία τον σεβασμό που της αξίζει» δήλωσε ο κ. Παπαδόπουλος.

Βασικοί σκοποί των ΚΗΦΗ είναι να παραμένουν τα ηλικιωμένα άτομα στο οικείο φυσικό και κοινωνικό περιβάλλον, έτσι ώστε να υπάρχει διατήρηση της συνοχής της οικογένειας.

Το πρόγραμμα υπάγεται στις δομές της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Παύλου Μελά. Η ένταξή του στα χρηματοδοτούμενα προγράμματα της ΕΕΤΑΑ αποτέλεσε προσωπικό στοίχημα του νεοεισερχόμενου στην αυτοδιοίκηση προέδρου της Δημοτικής Επιχείρησης, Δημήτρη Ασλανίδη. «Οφείλουμε να είμαστε χρήσιμοι και αποτελεσματικοί, κοντά στα προβλήματα των συμπολιτών μας, έτοιμοι να δώσουμε λύσεις. Ο Καλλικράτης έχει τα εργαλεία για να υλοποιηθούν δομές που θα αναδείξουν τον πραγματικό ρόλο της αυτοδιοίκησης. Εμείς εντοπίσαμε αυτά τα εργαλεία και φέραμε στην πόλη μας την πρωτοποριακή αυτή δομή» δήλωσε ο κ. Ασλανίδης.