iktinou_trapezokathismata_01Για “θέατρο του παραλόγου” κάνει λόγο ο δημοτικός σύμβουλος, επικεφαλής της παράταξης “Ενεργοί Πολίτες-Οικολογία στην Πράξη”, Χρ. Μάτης, μετά τη σημερινή έφοδο της δημοτικής αστυνομίας Θεσσαλονίκης, που επέβαλε πρόστιμα στα καφέ της περιοχής.

 

Όπως καταγγέλλει οκ. Μάτης, η Δημοτική Αστυνομία “έγραψε τα καφέ, γιατί είχαν τα τραπεζοκαθίσματα τους μέχρι την κίτρινη γραμμή, όπως τους την είχε ορίσει ο… δήμος”! Το πρόστιμο ανέρχεται σε 400 ευρώ και, σύμφωνα με το δημοτικό σύμβουλο, “είναι η δεύτερη φορά που τους επιβάλλεται μέσα σε έξι ημέρες. Το προηγούμενο Σάββατο το ίδιο πρόστιμο για τον ίδιο λόγο είχε επιβάλει η τροχαία”.

Αυτό συμβαίνει επειδή, στην Ικτίνου, τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος είναι χωρίς άδεια ανάπτυξης τραπεζοκαθισμάτων από το 2009! Γι αυτό και ο κ. Μάτης αναρωτιέται: “Γιατί ο δήμος Θεσσαλονίκης δεν βάζει, επιτέλους, την κίτρινη γραμμή εκεί που πρέπει να μπει, για να μπορέσει να βγάλει νόμιμα άδειες; Ποιος κερδίζει; Ο δήμος; Έχει μείνει χωρίς ίχνος αξιοπιστίας… Τα μαγαζιά; Τηρούν τις οδηγίες του δήμου και πληρώνουν πρόστιμα… Οι περίοικοι; Αυτοί με το ζόρι περνούν προς τα σπίτια τους…”.

Σύμφωνα με τον κ. Μάτη “σε κάθε περίπτωση, δεν είναι κακό να παραδέχεσαι το λάθος αλλά να το διατηρείς”…

Μάλιστα, ο δημοτικός σύμβουλος αναρωτιέται αν ο δήμος θα εκδώσει τέτοιες άδειες και για την πλατεία Αριστοτέλους! Σημειώνεται ότι, τα καφέ της Αριστοτέλους έχουν να αδειοδοτηθούν από το… 2003!