sxolika_vivlia_01Τα σχολικά βιβλία θα έρθουν στα χέρια των μαθητών της Θεσσαλονίκης μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου, δηλαδή ένα μήνα νωρίτερα από ό,τι είχε αρχικά προβλεφθεί. Τη διαβεβαίωση αυτή παρείχε ο

περιφερειακός διευθυντής Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, Θεόδωρος Καρτσιώτης.

Ξεκαθάρισε, επίσης, ότι υπάρχουν οι πιστώσεις που απαιτούνται για άμεση πρόσληψη εκπαιδευτικών, όπου χρειάζεται. Τα, δε, κενά, τα χαρακτήρισε ελάχιστα.

Ο κ. Καρτσιώτης, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ανακοίνωσε ακόμη ότι αυτήν την εβδομάδα θα παραδοθούν οι πίνακες με τους πλεονάζοντες καθηγητές.

Έδωσε στοιχεία και για τη διπλοβάρδια, σύμφωνα με τα οποία τα σχολεία που έχουν πρόβλημα είναι ελάχιστα. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι, από τα δημοτικά σχολεία της δυτικής Θεσσαλονίκης σε διπλοβάρδια λειτουργούν δύο νηπιαγωγεία κι ένα δημοτικό σχολείο, ενώ στην ανατολική Θεσσαλονίκη διπλοβάρδια εφαρμόζουν 16 νηπιαγωγεία και 2 δημοτικά σχολεία.

Πάντως, την ερχόμενη Τετάρτη η ομοσπονδία ενώσεων συλλόγων μαθητών του νομού Θεσσαλονίκης προχωρά σε κινητοποιήσεις, διαμαρτυρόμενη για τις ελλείψεις σε βιβλία και εκπαιδευτικό προσωπικό στα σχολεία του νομού.