boutaris_HANTH BASILOPITA 210111 12

Έκκληση, σε όλους όσους πρόκειται να συμμετάσχουν σε μαζικές εκδηλώσεις κατά τα εγκαίνια της 76ης ΔΕΘ να μην καταφύγουν στη βία, απευθύνει ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης.

 

Από το δήμαρχο κυκλοφόρησε κείμενο, το οποίο συνυπέγραψαν οι εκπρόσωποι δεκαεννέα παραγωγικών φορέων της πόλης που μετείχαν σε σχετική σύσκεψη.

Όπως αναφέρεται στην έκκληση του Δημάρχου, που υπέγραψαν οι φορείς της πόλης:

«Ως δήμαρχος της πόλης θέλω να καλωσορίσω όλους όσοι θα επισκεφθούν τη Θεσσαλονίκη κατά την περίοδο της λειτουργίας της ΔΕΘ. Θέλω ειδικότερα να απευθυνθώ στους πολιτικούς και συνδικαλιστικούς φορείς, στους εργαζόμενους, στους φοιτητές και σε όλους εκείνους τους πολίτες, που ασκώντας το αναφαίρετο δημοκρατικό τους δικαίωμα θα συμμετάσχουν σε μαζικές εκδηλώσεις προκειμένου να διεκδικήσουν τα αιτήματά τους.

Κάνω θερμή έκκληση. Ο δυναμισμός που θα θελήσουν να προσδώσουν στις διεκδικήσεις τους να μην πάρει μορφές βίας, να μη φτάσει ως την καταστροφή δημόσιας ή ιδιωτικής περιουσίας, ως τη διαταραχή της ομαλής λειτουργίας της πόλης. Η καταστροφική βία δεν βοηθάει τα όποια αιτήματα ή τους εργαζόμενους. Το αντίθετο, θα έλεγα.

Η Θεσσαλονίκη είναι μια πόλη ανοιχτή και φιλόξενη και τέτοια φιλοδοξούμε να τη διατηρήσουμε. Καλώ τους πολιτικούς και συνδικαλιστικούς φορείς που θα διοργανώσουν εκδηλώσεις να ανταποκριθούν στις δικές τους ευθύνες, να σεβαστούν την πόλη και να περιφρουρήσουν την ειρηνική ζωή της σε μια περίοδο που οφείλουμε όλοι, ο καθένας από τη θέση του, να συμβάλουμε στην αντιμετώπιση των τεράστιων δυσκολιών που πλήττουν την κοινωνία και την οικονομία της Θεσσαλονίκης».