15f1am3stili

Ένα συμβολικό δώρο στα παιδιά, αλλά και στους γονείς τους, λίγο πριν χτυπήσει το πρώτο κουδούνι για τη φετινή σχολική χρονιά αποτελεί το Μικρό Φεστιβάλ που θα πραγματοποιηθεί στις 10 και 11 Σεπτεμβρίου στη Μονή Λαζαριστών της Θεσσαλονίκης.

 

Η ανταπόκριση του κόσμου και από τις προηγούμενες χρονιές ήταν ιδιαίτερα θερμή. Αυτή τη χρονιά η είσοδος θα είναι ελεύθερη για τα παιδιά, ενώ για τους μεγάλους θα υπάρχει ένα συμβολικό εισιτήριο των 3 ευρώ.

Ιδιαίτερη προσοχή δόθηκε στη μουσική. Έτσι το πρόγραμμα περιλαμβάνει:

  • -στις 10/9 την μουσική παράσταση «Ο Αγησίλαγος». Πρόκειται για το παραμύθι του Δημήτρη Μπασλάμ με αφηγητή τον Αντώνη Καφετζόπουλο που ανεβαίνει με τη συνοδεία ζωντανής μουσικής από τους: Δημήτρη Μπασλάμ (Γιουκαλίλι), Τάσο Μισυρλή (τσέλο), Γιάννη Μαρίνο (τρομπόνι), Χρήστο Παππά (φαγκότο), Γιώργο Αβραμίδη (τρομπέτα), Θανάση Dzingovic (κιθάρα), Edi Spaapen (κρουστά), Σπύρος Χατζκωνσταντίνου (μαντολίνο, μπάντο).

15f1am3stili

  • Επί σκηνής θα δούμε την περιπέτεια του κύριου Αγησίλαγου που ξύπνησε ένα πρωί με μαγουλάδες και νομίζοντας πως για αυτό φταίει η διατροφή του αποφάσισε να την αλλάξει, μπαίνοντας έτσι σε μια άνευ λόγου ταλαιπωρία για την αναζήτηση του ιδανικού γεύματος, όπως ο ίδιος νόμιζε.. Κίνησε λοιπόν και πάει, ψάχνει ψάχνει τι να φάει … όπως λέει και η ιστορία!

'15f2am3stili

  • -στις 11/9 θα παρουσιαστεί το παραμύθι «της Εύας Ιεροπούλου, «Το μικρό σπίτι της Νίνας», με το μουσικοθεατρικό συγκρότημα Family Sound Machine (Νίκη Μπραβάκη - βιολί, Νεφέλη Μπραβάκη - μελόντικα, Κώστας Μπραβάκης - κιθάρα και Εύα Ιεροπούλου βιολοντσέλο). Χίλιοι καλοί χωρούν εκεί... “Μυρμηγκοφάγοι που κυνηγούν άτακτα μυρμηγκάκια, βραζιλιάνες τίγρεις που τρελαίνονται για καφέ και δύο ελέφαντες, παγκόσμιοι πρωταθλητές χορού. Μα πώς γίνεται όλοι αυτοί να χωρέσουν στο σπιτάκι της Νίνας, που είναι τόσο, μα τόσο, μικρό;”
  • Θα ακολουθήσει η μουσική παράσταση “Χοροί του Ανέμου” από το συγκρότημα Εncardia. Τα μέλη του υπόσχονται να παρασύρουν το κοινό στα βήματα ίσως του πιο εκρηκτικού χορού της Μεσογείου: της tarantella pizzica pizzica. Βοηθοί τους; Κιθάρες, ντέφια, ακορντεόν, φυσαρμόνικες, καστανιέτες, μαντολίνα και νταούλια.

Χρήσιμα

Ώρα έναρξης των εκδηλώσεων: 20:30. Είσοδος ελεύθερη για τα παιδιά, 3 € για τους μεγάλους.