kouvelis_deth_20110912_01“Οι σύγχρονες ανάγκες επιβάλλουν την αναβάθμιση της ΔΕΘ» επισήμανε ο Πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, κ. Φώτης Κουβέλης, προσθέτοντας πως είναι θετικό το γεγονός της …

μειωμένης παρουσίας του δημόσιου τομέα, αλλά απαιτούνται επιπλέον ενέργειες, οι οποίες να εξασφαλίζουν τη διεθνή παρουσία της έκθεσης.

Ο κ. Κουβέλης, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης, όπου και συναντήθηκε με τις διοικήσεις των Helexpo και ΔΕΘ, υπογράμμισε ακόμη ότι η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης δεν μπορεί να είναι το βήμα της πολιτικής διελκυστίνδας, αλλά το βήμα της οικονομικής προβολής και ανάπτυξης.

Παράλληλα δήλωσε ότι όλα τα θεσμικά προβλήματα της έκθεσης πρέπει να επιλυθούν και στο πλαίσιο αυτό χρειάζεται ένας ενιαίος φορέας, καθώς ο δυϊσμός των ξεχωριστών εταιρικών σχημάτων Helexpo και ΔΕΘ δεν ωφελεί σε κάτι.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Helexpo, κ. Πάρις Μαυρίδης, παρουσίασε τα θεματικά αφιερώματα της 76ης ΔΕΘ και υπογράμμισε πως η Θεσσαλονίκη μπορεί να αποτελέσει ένα σημαντικό Περιφερειακό Εκθεσιακό Κέντρο.

Ο Πρόεδρος της ΔΕΘ ΑΕ, κ. Θεόδωρος Σουμπάσης, αναφέρθηκε στη θεσμική συγκρότηση του νέου ΔΣ της εταιρίας, αλλά και στην ανάγκη για δημιουργία νέων εκθεσιακών και συνεδριακών εγκαταστάσεων.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΘ ΑΕ, κ. Τάσος Τζήκας, σημείωσε απευθυνόμενος στον κ. Κουβέλη πως είναι απαραίτητη η στήριξη των πολιτικών δυνάμεων στην προσπάθεια να αποκτήσει η ΔΕΘ-Helexpo τον ρόλο, που είχε ιστορικά, δηλαδή του βραχίονα ανάπτυξης στην Ελλάδα και την ευρύτερη γεωγραφική περιοχή.