Δριμύτατη επίθεση εναντίον πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Ευάγγελου Βενιζέλου και του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αντώνη Σαμαρά εξαπέλυσε η πρόεδρος της δημοκρατικής συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη από …

τη Θεσσαλονίκη στη συνέντευξη τύπου που έδωσε στο πλαίσιο της 76ης ΔΕΘ.

«Η Ελλάδα βρίσκεται αντιμέτωπη με το φάσμα της χρεοκοπίας και της καταστροφής. Αυτή την ώρα πατριωτικό καθήκον κάθε προσώπου που κατέχει πατριωτικό αξίωμα και δημόσιο βήμα είναι να συμβάλει με τις δικές του δυνάμεις στην αποφυγή αυτής της εξέλιξης», είπε η κ. Μπακογιάννη.

Όπως είπε ο πρωθυπουργός έχει αποτύχει, ο υπουργός Οικονομικών αυτοκαταστράφηκε και ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης λαϊκίζει.

“Η ελληνική κυβέρνηση δεν λέει την αλήθεια στο λαό ,το ίδιο και ο αρχηγός της ΝΔ αυτός είναι και ο λόγος που έχει εξανεμιστεί η αξιοπιστία τους στη χώρα και την Ευρώπη”, τόνισε η κ. Μπακογιάννη.

Μονόδρομο χαρακτήρισε τις πρόωρες εκλογές στις οποίες όταν γίνουν η δημοκρατική συμμαχία όπως η ίδια η κ Μπακογιάννη διαβεβαίωσε θα αναμετρηθεί αυτόνομα. Μάλιστα πρότεινε εκλογές αμέσως μετά την ψήφιση του προϋπολογισμού και ξεκαθάρισε ότι το κόμμα της θα κατέλθει αυτόνομο στις εκλογές αυτές, όποτε κι αν γίνουν.

Για το ειδικό τέλος ακινήτων, η κ. Μπακογιάννη τόνισε ότι προηγήθηκε τσαπατσουλιά της κυβέρνησης που οδήγησε στο μεγαλύτερο «χαράτσι». Επίσης, τάχθηκε υπέρ της εργασιακής εφεδρείας, αλλά με αξιολογικά κριτήρια.

Η κ. Μπακογιάννη απηύθυνε έκκληση για συστράτευση των δυνάμεων που θέλουν την Ελλάδα στην ΕΕ και τον πυρήνα της ευρωζώνης και παρατήρησε πως σε αυτές τις εκλογές οι πολιτικοί αρχηγοί δεν θα μπορέσουν να πουν ψέματα. Εξέφρασε δε την εκτίμηση ότι θα γίνει αυτό που συνέβη στην Πορτογαλία, δηλαδή η Τρόικα θα επιβάλει στις πολιτικές δυνάμεις να δεσμευτούν προεκλογικά.