papandreou_merkel_20110927_01Ναι μεν, αλλά... Την ταινία του.. Παύλου Τάσιου θυμήθηκε η Άγκελα Μέρκελ. Εμφανίστηκε πρόθυμη να στηρίξει την Ελλάδα, αρκεί εμείς να... κάνουμε αυτά που είπαμε!

Η Γερμανία θέλει μια ισχυρή Ελλάδα και έχει κάθε διάθεση να κάνει ό,τι χρειάζεται για αυτό, όμως και η Ελλάδα πρέπει να καλύψει τις υποχρεώσεις που έχει αναλάβει. Αυτό τόνισε η γερμανίδα καγκελάριος, μετά τη συνάντησή της με τον Γιώργο Παπανδρέου, σε κοινές δηλώσεις με τον Έλληνα πρωθυπουργό.

Επανέλαβε πως το Βερολίνο αναμένει την αξιολόγηση της τρόικας, η οποία όπως έγινε γνωστό θα επιστρέψει στην Αθήνα ή την Τετάρτη ή την Πέμπτη, προκειμένου να αξιολογήσει την πορεία της οικονομίας, ώστε να ληφθεί και η απόφαση για την έκτη δόση του δανείου.

Η κ. Μέρκελ εμφανίστηκε πιο... φιλέλληνας από ότι, ίσως, περιμέναμε. Σε συνέντευξή της στη ΝΕΤ, η κ. Μέρκελ, δήλωσε απογοητευμένη για την πρόσφατη αποχώρηση της τρόικας από την Ελλάδα και δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο νέας διαπραγμάτευσης για το δεύτερο πακέτο στήριξης της Ελλάδας, σημειώνοντας πως αυτό θα εξαρτηθεί από την έκθεση των ελεγκτών. Επανέλαβε πάντως τη γερμανική θέση πως η Ελλάδα ανήκει στην Ευρωζώνη.

Και μη νομίζετε πως είχε καλά λόγια μόνον για τις προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης... Είχε να πει θετικά πράγματα και για τον Ελληνικό λαό! Αναγνώρισε ότι οι Ελληνες «σηκώνουν μεγάλο βάρος» και πληρώνουν για πράγματα που δεν ευθύνονται άμεσα. Σε κάποια στιγμή, μάλιστα, "την... είπε", κατά το κοινώς λεγόμενο, στον πρωθυπουργό, καθώς σημείωσε πως ναι μεν πρέπει η Ελλάδα να καταβάλει προσπάθειες για την εξοικονόμηση χρημάτων, από την άλλη όμως χρειάζεται και ανάπτυξη.

Από την πλευρά του, ο Γ. Παπανδρέου, επανέλαβε αρκετές φορές πως η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να προχωρήσει τις αλλαγές που χρειάζονται. Διευκρίνισε πως, παρά τις διαφορετικές απόψεις που διατυπώνονται ο ελληνικός λαός είναι αποφασισμένος να κάνει ό,τι πρεπει «για να μπει η χώρα σε μια πορεία ασφάλειας». Κι επανέλαβε ότι ο ελληνικός λαός είναι έτοιμος να εφαρμόσει πλήρως «τα αναγκαία μέτρα», αν και αναγνώρισε πως «οι θυσίες του ελληνικού λαού είναι δύσκολες».


από το www.diferenews.gr