Ο Πρόεδρος του Συνασπισμού Αλέξης Τσίπρας μιλά σε εργαζόμενους κατά την επίσκεψη του στα κεντρικά γραφεία του ΟΑΕΔ στον Αλιμο , Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2009. “Εξαντλήθηκε η δυνατότητα των Ελλήνων να συνεισφέρουν σε ένα πιθάρι χωρίς πάτο”. Αυτό τόνισε, απόψε, ο Αλέξης Τσίπρας, από το βήμα του Φεστιβάλ του Συνασπισμού, στο Στρατόπεδο Κόδρα της Καλαμαριάς, στη Θεσσαλονίκης.

Ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε πως «το μέλλον αυτού του τόπου δεν μπορεί να είναι τα σενάρια συνεργασίας ευρύτερων δυνάμεων γύρω από το Μνημόνιο. Η κοινωνική αγανάκτηση θα τους παρασύρει και θα τους τελειώσει σε ελάχιστο χρόνο. Το μέλλον βρίσκεται στην απαλλαγή από τα Μνημόνιο και τους πρόθυμους εκφραστές του. Το μέλλον βρίσκεται σε ένα εναλλακτικό σχέδιο για έξοδο από την κρίση».

Ζήτησε, εκ νέου, εκλογές για να φύγει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ πριν χρεοκοπήσει τη χώρα, αλλά και για να «τελειώνουμε οριστικά με τον δικομματισμό», όπως χαρακτηριστικά υπογράμμισε και τόνισε πως, αν έλθει η Νέα Δημοκρατία στα πράγματα «δε θα διαφέρει σε τίποτα από την σημερινή κυβέρνηση. Άλλωστε, ψήφισε τον πυρήνα του μνημονίου που είναι η διάλυση της εργασίας, της ασφάλισης και οι ιδιωτικοποιήσεις».

Ο κ. Τσίπρας υποστήριξε πως μόνον ένας συνασπισμός της Αριστεράς και της ριζοσπαστικής οικολογίας μπορεί να αλλάξει τα πράγματα στον τόπο και υποστήριξε πως το “κούρεμα” που θέλουν οι ερωπαίοι εταίροι μας δεν είναι λύση στο πρόβλημά μας, αλλά σημαίνει “μόνιμη επιτροπεία”.

Για τις εξελίξεις στα ΑΕΙ πρόσθεσε πως το κίνημα στα Πανεπιστήμια είναι κομμάτι του τεράστιου μαζικού κινήματος κοινωνικής αντίστασης και κάθε νίκη του, φέρνει πιο κοντά τον στόχο, την απαλλαγή από το Μνημόνιο και την εφιαλτική πολιτική της σημερινής κυβέρνησης» και απευθυνόμενος στους νεολαίους του κόμματός του, είπε:

«Μπορούμε να τους σταματήσουμε. Μπορούμε να αντισταθούμε στην λεηλασία, τον φόβο και τον εκβιασμό. (…) Μπορούμε να νικήσουμε. Μπορούμε να γυρίσουμε τον κόσμο ανάποδα».