gioulekas_ekloges_20101114_01“Προκλητική απαξίωση του θεσμού της ΔΕΘ από τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου” καταγγέλλει ο βουλευτής ΝΔ Α’ Θεσσαλονίκης και επικεφαλής της παράταξης της μείζονος αντιπολίτευσης στο…

Δήμο Θεσσαλονίκης «Ομάδα Δημιουργίας για τη Θεσσαλονίκη» Κωνσταντίνος  Γκιουλέκας.

Αφορμή η χθεσινή ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού για το πρόγραμμα του στη ΔΕΘ, το οποίο δεν περιλαμβάνει την καθιερωμένη παρουσία του στην τελετή των εγκαινίων της Έκθεσης, το πρωί του Σαββάτου, αλλά ούτε και την καθιερωμένη επίσκεψή του στα περίπτερα της ΔΕΘ, την οποία ο κ. Γκιουλέκας χαρακτηριζει “πρωτοφανή”.

Ο κ. Γκιουλέκας κάνει λόγο για “απροθυμία του πρωθυπουργού” να μεταβεί φέτος στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. Χαρακτηρίζει “ιστορικό σημείο συνάντησης των δυνάμεων της οικονομίας της Ελλάδας επί δεκαετίες”, τη ΔΕΘ.

Για τον βουλευτή της Ν.Δ. κι επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “Ομάδα Δημιουργίας”, η αιτία “δεν είναι άλλη από τον προφανή φόβο του κ.Παπανδρέου για τις κοινωνικές αντιδράσεις που προκαλεί η πολιτική του, παρά τα πρωτόγνωρα δρακόντεια μέτρα αστυνόμευσης και ασφάλειας που βιώνει η πόλη μας”.

Καλεί τους υπουργούς να υποδείξουν στον πρωθυπουργό που “αδυνατεί να κατανοήσει ότι η ΔΕΘ δεν είναι ένα "πανηγύρι" αλλά το μεγαλύτερο εκθεσιακό γεγονός και ένας από τους πλέον ιστορικούς και  οικονομικούς θεσμούς της χώρας”, να του υποδείξουν τι πρέπει να πράξει και να του επισημάνουν ότι “αυτή πόλη δεν ανέχεται πλέον άλλη υποβάθμιση και κοροϊδία”.

“Η ΔΕΘ είναι και θα είναι εδώ, όσες «φιλότιμες» προσπάθειες και εάν καταβάλλει η παρούσα Κυβέρνηση για την υποβάθμισή της, η Θεσσαλονίκη είναι και θα είναι εδώ με ισχυρή και ελεύθερη φωνή και το μόνο σίγουρο είναι ότι ο κ.Παπανδρέου κρίνεται από τις πράξεις και αποφάσεις του. Και φαίνεται πως μόνος του επέλεξε να γραφεί στην Ιστορία ως ο πρωθυπουργός που όχι μόνο δεν ξεκίνησε την πραγματική και βιώσιμη αναβάθμιση της ΔΕΘ – είναι εξάλλου γνωστές τοις πάσι οι παλιννωδίες της κυβέρνησης Παπανδρέου στο θέμα της κατασκευής του νέου Διεθνούς Εκθεσιακού και Συνεδριακού Κέντρου Θεσσαλονίκης – αλλά που, αντίθετα,  προχώρησε με την στάση του στην επίσημη υποβάθμιση της ΔΕΘ και της πόλης” υπογραμμίζει ο κ. Γκιουλέκας.

Επιτίθεται και κατά του δημάρχου, Γιάννη Μπουτάρη, τον οποίο χαρακτηρίζει “προάγγελο και μόνιμο υποστηρικτή της στάσης της κυβέρνησης σε επίπεδο Θεσσαλονίκης”. Υποστηρίζει ότι “με την απόφασή του να μην συμμετάσχει ο Δήμος Θεσσαλονίκης με περίπτερο στην φετινή διοργάνωση, απαξιώνει το θεσμό”.

“Όσο περνά ο καιρός ο Γ.Μπουτάρης παίρνει τη θέση του επίσημου εκπροσώπου του Γεώργιου Παπανδρέου. Πώς αλλιώς να ερμηνευτούν και οι πρόσφατες θέσεις του σε τηλεοπτική εκπομπή όπου έκανε λόγο για ¨εκφυλισμό του θεσμού¨, λέγοντας ότι ¨κάποτε παρουσιαζόταν η οικονομική πολιτική της εκάστοτε κυβέρνησης και σήμερα είναι ευκαιρία για κινητοποιήσεις¨. Διαφεύγει, όμως, από τον Γ.Μπουτάρη μια βασική αρχή με την οποία αντιμετωπίζονται οι προβληματικές καταστάσεις. Όποιος πιστεύει ότι ο θεσμός είναι ιστορικός και αποτελούσε για δεκαετίες πόλο ανάπτυξης της οικονομίας, της τουριστικής προβολής και εξωστρέφειας για την Θεσσαλονίκη σκύβει με ενδιαφέρον στο πρόβλημα, ενώνει τις παραγωγικές δυνάμεις του τόπου και δίνει νέα ώθηση στο θεσμό. Εκτός και αν κάτι τέτοιο δεν επιθυμεί ο Γιώργος Παπανδρέου και η κυβέρνησή του και δια στόματος Μπουτάρη φροντίζουν να το διαδώσουν. Ο δε τελευταίος φροντίζει να μην δυσαρεστήσει τους προστάτες του”, καταλήγει η ανακοίνωση Γκιουλέκα.