papandreou_merkel_01Την ώρα που τα σενάρια για μεγαλύτερο «κούρεμα» στα ελληνικά ομόλογα επιμένουν, κι ενώ ο υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, που απορρίπτει τα περί «συντεταγμένης χρεοκοπίας» θα δίνει συνέντευξη Τύπου, ο Πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, θα μιλά για το πώς να επενδύσουμε στη Γερμανία.

Ο κ. Παπανδρέου συναντάται αύριο Τρίτη με τη Γερμανίδα καγκελάριο στο Βερολίνο. Θα βρίσκεται στη Γερμανία προσκεκλημένος του Συνδέσμου Γερμανικής Βιομηχανίας (BDI) για να μιλήσει στο ετήσιο συνέδριο του Συνδέσμου.

Τον πρωθυπουργό συνοδεύουν στο Βερολίνο μεταξύ άλλων οι υπουργοί Ανάπτυξης Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Ηλίας Μόσιαλος και αναπληρωτής Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης.

Αυτό, όμως, που επικεντρώνει τα βλέμματα όλων, είναι η συνάντηση με την κ Μέρκελ. Όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος της καγκελαρίου Στέφεν Ζάιμπερτ «θα συζητηθεί κυρίως η οικονομική κατάσταση και περιμένουμε ενδιαφέρον τι θα παρουσιάσει ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου για την υλοποίηση των αποφάσεων που έχουν ληφθεί, το δρόμο που έχει διανυθεί και το δρόμο που μένει ακόμη να διανυθεί».

Το αυριανό αναλυτικό πρόγραμμα της επίσκεψης του πρωθυπουργού στο Βερολίνο, όπως ανακοινώθηκε στην Αθήνα, έχει ως εξής:

  • 10:00 π.μ.: Έναρξη Ημερίδας από τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Γερμανικών Βιομηχανιών, Καθηγητή Hans-Peter Keitel
  • 10.10 π.μ.: Ομιλία Πρωθυπουργού, Γιώργου Α. Παπανδρέου, με θέμα: «Κοιτάζοντας το μέλλον: Η Ευρώπη της ανάπτυξης και της αλληλεγγύης»
  • 10.35 π.μ.: Προβολή παρουσίασης: «Επενδύοντας στη Γερμανία»
  • 10.40 π.μ.: Συζήτηση με θέμα: «Επενδύοντας στη Γερμανία - Τι χρειάζεται να κάνουμε»
  • 11.30 π.μ.: Ομιλίες του Προέδρου της Ομοσπονδίας Γερμανικών Βιομηχανιών, Καθηγητή Hans-Peter Keitel και της καγκελαρίου της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας, Angela Merkel
  • Στις 8:00 μ.μ., ο κ. Παπανδρέου θα έχει δείπνο εργασίας με την Καγκελάριο της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας.