dimarxeio_02Βροχή οι καταγγελίες στη συνεδρίαση της γενικής συνέλευσης της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας, λίγο πριν τις αρχαιρεσίες για την ανάδειξη προέδρου, οδήγησαν στη διακοπή της συνέλευσης.

Σήμερα, μετά την γραπτή καταγγελία του υποψήφιου για την προεδρία (κι εκλεκτού της Νέας Δημοκρατίας) Λάζαρου Κυρίζογλου, ότι τα ψηφοδέλτια με τα ονόματα των υποψηφίων, με παρέμβαση του προεδρεύοντος, δημάρχου Θεσσαλονίκης (και στηριγμένου από το ΠΑΣΟΚ) Γιάννη Μπουτάρη, προέκυψε νέο θέμα:

Μπορεί να πάρει μέρος στη διαδικασία ο δήμαρχος Δίου (που έχει εκλεχθεί με τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ); Η πλευρά της Ν.Δ. και της Λαϊκής Συμμαχίας (ΚΚΕ) λένε όχι, επειδή, απλούστατα, έχει εκπέσει του αξιώματός του. Η πλευρά Δανιηλίδη (ΠΑΣΟΚ) πως… δεν υπάρχει πρόβλημα! Ο Μπουτάρης προσπάθησε να ισορροπήσει, προτείνοντας να μπει το θέμα σε ψηφοφορία.

Τέτοια ήταν η ένταση που η συνεδρίαση διακόπηκε.

Υποψήφιοι για την προεδρία είναι οι Λάζαρος Κυρίζογλου(ΝΔ), Σίμος Δανιηλίδης(ΠΑΣΟΚ), Μιχ. Κωνσταντινίδης(ΚΚΕ) και Τρ. Μηταφίδης (δηλώνει ανεξάρτητος, αλλά είχε παλιότερα τη στήριξη του Συνασπισμού).

Δ.Μ.