volvi_katastrofes_01Τον κώδωνα του κινδύνου έκρουσε ο δήμαρχος Βόλβης, Δημήτρης Γαλαμάτης, στη χθεσινή συνεδρίαση της Μητροπολιτικής Επιτροπής Θεσσαλονίκης που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα Περιφερειακού Συμβουλίου της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Είπε πως, σε ένα σημείο της, η Εγνατία οδός κινδυνεύει ακόμη και με κατάρρευση!

 

«Η ίδια η Εγνατία θα κινδυνεύσει με κατάρρευση με μια νέα νεροποντή, αν δεν καθαριστεί το σημείο με ειδικό μηχάνημα. Αυτή είναι η εικόνα που εγώ αποκόμισα και που βλέπει όποιος περάσει από εκεί, χωρίς να έχω αυτή τη στιγμή επιστημονικά τεκμήρια στα χέρια μου», είπε χαρακτηριστικά, αναφερόμενος στο σημείο Κρανιόλακας, που έχει γεμίσει φερτά υλικά.

Διαφώνησε ο πρόεδρος της «Εγνατίας Οδού», Τάσος Μουρατίδης, ο οποίος όπως είπε, δεν τίθεται θέμα κατάρρευσης.

Κατά τη συζήτηση του θέματος, ο Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Απόστολος Τζιτζικώστας ενημέρωσε το σώμα για τις ενέργειες της Αντιπεριφέρειας Θεσσαλονίκης και για το γεγονός ότι από την πρώτη στιγμή όλα τα μηχανήματα και το προσωπικό των υπηρεσιών έσπευσαν στην περιοχή και συμμετείχαν στη διάνοιξη των ρεμάτων και την αποκατάσταση των ζημιών.

Αναφέρθηκε επίσης στην πορεία των εργασιών αποκατάστασης, ύστερα από την κήρυξη της περιοχής σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης καθώς και για την ΕΔΕ που έχει δρομολογηθεί για τη διερεύνηση των αιτιών και ευθυνών για την κατάρρευση τμήματος της γέφυρας στο Μελισσουργό.

Τέλος ενημέρωσε το σώμα ότι από την επόμενη ημέρα της καταστροφής, βρίσκονται επί τόπου οι επιτροπές που κάνουν την καταγραφή τόσο των ιδιωτικών ζημιών, όσο και των καταστροφών σε δημόσιες υποδομές.