Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, λόγω της συγκέντρωσης των Αγανακτισμένων, το ΠΑΣΟΚ και η Έλσα επέβαλαν το «χαράτσι» στους ιδιοκτήτες ακινήτων. Μετά το «μασάζ» από Πετσάλνικο, Έξαρχο, Πρωτόπαπα και Βάρτζελη, οι 154 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ πειθάρχησαν στην κυβέρνηση Παπανδρέου - Βενιζέλου και ενέκριναν την επιβολή μέσω της ΔΕΗ του τέλους στα ακίνητα, που βάζει νέα θηλιά στα νοικοκυριά.Της ψηφοφορίας είχε προηγηθεί έντονο παρασκήνιο με την ηγεσία της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ να ψάχνει να βρει ποιοι βουλευτές μπορεί να μην ψηφίσουν την τροπολογία. Τελικά το ειδικό τέλος ακινήτων το ψήφισαν 155 (το ΠΑΣΟΚ και η ανεξάρτητη βουλευτής Έλσα Παπαδημητρίου)...
Σήμερα στη Βουλή για άλλη μια φορά οι πράσινοι βουλευτές, οι οποίοι στα πηγαδάκια λένε ότι δεν πάει άλλο και δηλώνουν κατά καιρούς ότι δεν θα ψηφίσουν νέα επώδυνα μέτρα, έβαλαν πάλι το κεφάλι στην άμμο και τελικά ψήφισαν το χαράτσι στα ακίνητα το οποίο είναι πέρα από κάθε φαντασία άδικο μέτρο.
Ο Βενιζέλος είπε ότι αυτό που τον ενδιαφέρει είναι «να πιάσουμε τους δημοσιονομικούς στόχους για το 2011 και το 2012». Στο πλαίσιο αυτό εξαίρεσε από το τέλος ακινήτων τους κοινόχρηστους χώρους των ξενοδοχειακών μονάδων (πισίνες, εστιατόρια, λόμπι, καφετέριες κ.λπ.), χωρίς όμως να ξεκαθαρίσει αν αυτό συμπεριλαμβάνει τα δωμάτια των ξενοδοχείων και τα τουριστικά καταλύματα, τις μικρές δηλαδή τουριστικές μονάδες.

Με πληροφορίες από antinews.gr