xristofias_01Τη διαβεβαίωση ότι η κυπριακή κυβέρνηση «έχει βάλει κάτω όλα τα σενάρια σε στενή συνεργασία με την Ελλάδα και όλους τους παράγοντες, που μπορούν να εμπλακούν σε μια κρίση, με σκοπό την προετοιμασία για όλα τα ενδεχόμενα» έδωσε ο Δημήτρης Χριστόφιας.

«Πρέπει, βεβαία, να μιλούμε με βάση τις δυνατότητες μας και οι περισσότερες δυνατότητες μας είναι πολιτικές», πρόσθεσε ο Κύπριος πρόεδρος, στη διάρκεια εκδήλωσης της κυπριακής παροικίας στο Λονδίνο.

Ευχαρίστησε την Ελλάδα λέγοντας: «Ευτυχώς που υπάρχει και η Ελλάδα διότι το εσωτερικό μας μέτωπο είναι θρύψαλα και αυτό μου προκαλεί θλίψη και οδύνη».

Σε ό,τι αφορά τις γεωτρήσεις για εντοπισμό υδρογονανθράκων, σημείωσε ότι αν και εφ' όσον λυθεί το Κυπριακό «θα μοιρασθούμε τους καρπούς αυτού του δώρου της μάνας φύσης. Δε θέλουμε να στερήσουμε από τους Τουρκοκυπρίους συμπατριώτες μας το μερίδιο της τουρκοκυπριακής κοινότητας απ' αυτό το δώρο, αλλά δεν μπορεί όταν παρανομούν σκαιώς με την ίδρυση του ψευδοκράτους, που καταδικάσθηκε ομόφωνα από το Συμβούλιο Ασφαλείας ως ενέργεια παράνομη, να μιλούν για δικαιώματα του ψευδοκράτους», τόνισε.