sxoli_tiflon_01Χωρίς χρηματοδότηση έμεινε το ΙΕΚ της Σχολής Τυφλών, που εκπαιδεύει τηλεφωνητές με προβλήματα όρασης, στη Θεσσαλονίκη. Το κονδύλι λειτουργίας δεν εγκρίθηκε από το υπουργείο Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων και το θέμα έφθασε ως τη Βουλή.

 

Άμεσο πλήγμα στα άτομα που αντιμετωπίζουν προβλήματα όρασης καθώς κλείνει μια ακόμη πόρτα για την επαγγελματική κατάρτιση και αποκατάσταση των ατόμων με αναπηρία, χαρακτηρίζει, σε ερώτησή του στη Βουλή, την απόφαση της ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας, Δια βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων να μην εγκρίνει για τη φετινή χρονιά τα κονδύλια λειτουργίας του ΙΕΚ που καταρτίζει τυφλούς τηλεφωνητές, ο βουλευτής Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας, Κώστας Γκιουλέκας.

Ο βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης και αν.Τομεάρχης Εξωτερικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Γκιουλέκας, επισημαίνει πως “σε μια εποχή που ολόκληρη η κοινωνία πλήττεται από που το πρωτοφανές κύμα της ανεργίας, το αρμόδιο Υπουργείο αποφάσισε να οδηγήσει σε επαγγελματικό αδιέξοδο εκατοντάδες νέους με προβλήματα όρασης στη Βόρεια Ελλάδα αφού το επάγγελμα του τηλεφωνητή είναι ένα από τα συγκεκριμένα και λίγα πάντως επαγγέλματα στα οποία μπορούν να ασκηθούν οι τυφλοί συνάνθρωποί μας για να εξασφαλίσουν μια αξιοπρεπή διαβίωση”.

Ρωτά, δε, την αρμόδια υπουργό, Άννα Διαμαντοπούλου, αν πρόκειται να αναθεωρήσει την αρχική απόφασή της και να εγκρίνει το κονδύλιο για την επαναλειτουργία του Ι.Ε.Κ. Τυφλών Τηλεφωνητών στη Θεσσαλονίκη;

Να σημειωθεί ότι, εκτός από την ερώτηση του κ. Γκιουλέκα, για τη μη χρηματοδότηση του ΙΕΚ Τειραισίας, επερώτηση στη Βουλή έχει καταθέσει και η βουλευτής Θεσσαλονίκης του ΠΑΣΟΚ, Εϋα Καϊλή.