megas_Alexandros_BattleofIssus333BC-mosaic-detail1Τεράστια ευκαιρία είναι, για την Ελλάδα, η οργάνωση έκθεσης για τον Μέγα Αλέξανδρο και την αρχαία Μακεδονία στο Μουσείο του Λούβρου στο Παρίσι και τις εκδηλώσεις που θα διοργανωθούν.

Με αφετηρία την έκθεση, δίνεται η ευκαιρία στη χώρα μας  “να αξιοποιήσουμε μέσα στοχευμένες δράσεις, όλες τις δυνατότητες για την προβολή της Θεσσαλονίκης και της ευρύτερης περιοχής της Κεντρικής Μακεδονίας ως τουριστικού προορισμού αλλά και να ενισχύσουμε τις εμπορικές μας συναλλαγές δίνοντας την ευκαιρία στους επαγγελματίες της περιοχής μας να προβάλλουν τα προϊόντα τους και να συνάψουν εμπορικές συμφωνίες που θα τονώσουν την εξωστρέφεια μας”.

Την άποψη αυτή εξέφρασε, κατά τη διάρκεια σύσκεψης, που πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, ο Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης και αν. Πρόεδρος του Οργανισμού Τουριστικής Προβολής της Θεσσαλονίκης, Απόστολος Τζιτζικώστας.

Στη σύσκεψη των φορέων ο κ. Τζιτζικώστας τόνισε τη σημασία που έχει για την προβολή της Θεσσαλονίκης και της Μακεδονίας η διοργάνωση μιας τόσο μεγάλης έκθεσης σε ένα από τα μεγαλύτερα  μουσεία του κόσμου. «Για πρώτη φορά έχουμε τη δυνατότητα να προβάλουμε τη Μακεδονία με μια τόσο μεγάλη έκθεση, σε ένα μουσείο το οποίο δέχεται καθημερινά χιλιάδες επισκέπτες. Με τους οικονομικούς πόρους που θα συγκεντρώσουμε θα οργανώσουμε δράσεις οι οποίες θα ανταποκρίνονται σε αυτό το σκοπό όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματικά», τόνισε ο κ. Τζιτζικώστας.