boutaris_maggete_01“Ο εγγονός μου είναι ΠΑΟΚτσής”! Έτσι δικαιολόγησε, ο δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης, την προτροπή του στον Κόρεϊ Μαγκέτι, τον σούπερ σταρ του ΝΒΑ, να μείνει στη Θεσσαλονίκη και στον ΠΑΟΚ.

Ο δήμαρχος είναι γνωστός Αρειανός. Μάλιστα, στο παρελθόν, που είχε εμπλακεί με τα διοικητικά του Άρη, ήταν αυτός που, ουσιαστικά, χρηματοδοτούσε την παρουσία των Γιαννάκη-Σούμποτιτς στην ομάδα της Θεσσαλονίκης. Στην περίπτωση Μαγκέτι, όμως, έκανε την… καρδιά του πέτρα για το χατίρι του εγγονού.

«Ο ΠΑΟΚ είναι θρησκεία. Ετσι μου είπαν οι εγγονοί μου. Επίσης μου ανέφεραν ότι είναι η καλύτερη ομάδα του κόσμου. Να έρθεις να παίξεις», είπε στον μπασκετμπολίστα.

Η συνάντηση Μαγκέτι-Μπουτάρη έγινε πριν από λίγο, στο δημαρχείο. Ο δήμαχος Θεσσαλονίκης πρόσφερε στον μπασκετμπολίστα μια μινιατούρα του Λευκού Πύργου, εξηγώντας ότι είναι το σύμβολο της Θεσσαλονίκης, αλλά και το σημείο συνάντησης των ΠΑΟΚτσήδων για να πανηγυρίσουν τους τίτλους που κατακτούν.

Η κουβέντα έγινε υπό τα χαμόγελα του αντιδημάρχου Περιβάλλοντος, Ελευθέρων Χώρων και Ποιότητας Ζωής, Κώστα Ζέρβα, ο οποίος δεν κρύβει ποτέ (ούτε στο… Facebook) τα φιλοπαοκτσήδικα αισθήματά του.