plimmires_pilaia_20110921_01Πριν ακόμη, καλά – καλά, γιατρέψουμε τις πληγές της χθεσινοβραδινής βροχόπτωσης, ετοιμαζόμαστε για την επόμενη. Οι ουρανοί είναι έτοιμοι ν’ ανοίξουν ξανά στη Θεσσαλονίκη και οι αρμόδιες υπηρεσίες παρακαλούν να μην πέσει τόσο νερό, όσο το βράδυ!

Στο πολεοδομικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης η πυροσβεστική υπηρεσία δέχθηκε δεκάδες κλήσεις για την άντληση υδάτων από υπόγεια διαμερίσματα και ισόγεια καταστήματα.

Νωρίς το πρωί τα οχήματα κινούνταν με δυσκολία στην περιφερειακή οδό, στο ύψος της αερογέφυρας Σταυρούπολης, ενώ φωτεινοί σηματοδότες τέθηκαν εκτός λειτουργίας.

ΠΛΗΜΜΥΡΙΣΕ Ο ΠΗΝΕΙΟΣ ΣΤΑ ΤΡΙΚΑΛΑΤο πιο σοβαρό πρόβλημα είχαμε στην Πυλαία, όταν ζευγάρι που βρισκόταν σε αυτοκίνητο, κοντά σε ρέμα της περιοχής, εγκλωβίστηκε στο όχημά του με το που “φούσκωσαν” τα νερά. Χρειάστηκε η επέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, για να απεγκλωβιστούν οι δυο νέοι.

Διακοπές στην ηλεκτροδότηση και ζημίες σε γεωργικές καλλιέργειες (κυρίως αμπέλια και οπωροφόρα) προκάλεσαν η έντονη βροχόπτωση, σε περιοχές των νομών Πέλλας, Ημαθίας και Πιερίας, ενώ μετά τις 9 το πρωί τα καιρικά φαινόμενα είναι έντονα στο νομό Χαλκιδικής.