farmakeio_01Την πρότασή του να ανοίγουν υποχρεωτικά τα εφημερεύοντα φαρμακεία, αλλά και όλα όσα το επιθυμούν κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Σάββατο, κατέθεσε στους φαρμακοποιούς ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος.

 

«Θα δεχθώ μόνο τεχνικές παρατηρήσεις», είπε στους φαρμακοποιούς ο υπουργός αφήνοντας να εννοηθεί ότι θα προχωρήσει στην υλοποίηση της απόφασής του. Εξήγησε στους φαρμακοποιούς ότι το επάγγελμά τους ουσιαστικά έχει «ανοίξει», καθώς ήδη έχουν εκδοθεί 800 νέες άδειες και 300 φαρμακοποιοί προχώρησαν στην ίδρυση εταιρειών.

«Ξέρετε άλλο νόμο με τεχνικά εμπόδια και όχι εισπρακτικού χαρακτήρα που να εφαρμόσθηκε τόσο γρήγορα;» διερωτήθηκε.

Από την πλευρά τους, οι φαρμακοποιοί εμφανίστηκαν αρνητικοί στην πρόταση που αφορά ένα σημαντικό αγκάθι στις σχέσεις τους με το υπουργείο Υγείας, το ωράριο λειτουργίας των φαρμακείων. Ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, Θ. Αμπατζόγλου, όχι μόνο διαφώνησε ριζικά με την πρόταση του υπουργού Υγείας, αλλά άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο οι φαρμακοποιοί να προσφύγουν στη Δικαιοσύνη.

Ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής, Κ. Λουράντος, τόνισε ότι θα επικρατήσει και στο χώρο του φαρμάκου ότι «το μεγάλο ψάρι τρώει το μικρό» και τελικά, όπως εκτίμησε, θύματα αυτής της ιστορίας θα είναι πάλι οι πολίτες.

Κατά την ενημέρωση των φαρμακοποιών από τον Ανδρέα Λοβέρδο έγινε γνωστό ότι ο υπουργός Υγείας υπέγραψε τη θετική λίστα φαρμάκων η οποία τέθηκε σε λειτουργία αναδρομικά από την 1η Σεπτεμβρίου.