euro_1Την ώρα που ο Ευάγγελος Βενιζέλος έλεγε να μη δίνουμε βάση στις διεθνείς σπέκουλες κατά του ευρώ, σύμφωνα με το περιοδικό Spiegel ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε “προετοιμάζεται για το ενδεχόμενο χρεοκοπίας της Ελλάδας”.

 

Σύμφωνα με το Spiegel, στελέχη του υπουργείου Οικονομικών στο Βερολίνο“επεξεργάζονται ήδη δύο σενάρια, αυτό που η Ελλάδα παραμένει στην ευρωζώνη, αλλά και εκείνο, που επιστρέφει στη δραχμή”.

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, στο γερμανικό υπουργείο Οικονομικών, εξετάζονται διάφορα άλλα σενάρια, στα οποία ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας διατηρεί ρόλο πρωταγωνιστικό, με παροχή δανείων προς την Ισπανία και την Ιταλία, ενόψει της απροθυμίας δανεισμού αμφοτέρων στην περίπτωση που η Ελλάδα χρεοκοπήσει, υπόθεση που συνδυάζεται, από το Spiegel, με την αναγκαιότητα πολλές ευρωπαϊκές τράπεζες να χρειαστούν επιπλέον κεφάλαια.

Σημειώνεται ότι μέχρις στιγμής, κανείς εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών της Γερμανίας δεν έχει σχολιάσει το συγκεκριμένο δημοσίευμα.

Με πληροφορίες από το http://www.emea.gr