ped_daniilidis_papageorgopoulos_20110927_01Εκλέχθηκε, τελικά, πρόεδρος του δ.σ. της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (ΠΕΔ) Κεντρικής  Μακεδονίας –του οργάνου που διαδέχτηκε την Τοπική Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων- ο δήμαρχος Νεάπολης Συκεών Σίμος Δανιηλίδης. Στις αρχαιρεσίες δεν πήρε μέρος η παράταξη «Αδέσμευτη Δημοκρατική Αυτοδιοικητική Κίνηση», του Λαζ. Κυρίζογλου, δημάρχου Μενεμένης Αμπελοκήπων.

 

Ο κ. Δανιηλίδης, που ήταν επικεφαλής της παράταξης «Αυτοδιοικητική Κίνηση Κεντρικής Μακεδονίας», πρότεινε στον κ. Κυρίζογλου την αντιπροεδρία της ΠΕΔ Κ. Μακεδονίας, όμως εκείνος αρνήθηκε.

Έτσι, αντιπρόεδρος εκλέχθηκε ο δήμαρχος Θέρμης, Θεόδωρος Παπαδόπουλος, γραμματέας ο δήμαρχος Κασσάνδρας, Βασίλης Παπαγιάννης και μέλη ο δήμαρχος Καλαμαριάς, Θεοδόσης Μπακογλίδης και ο δημοτικός σύμβουλος Κιλκίς, Δημήτρης Τερζίδης, όλοι προερχόμενοι από την παράταξη Δανιηλίδη.

Νωρίτερα συγκροτήθηκε σε σώμα το Εποπτικό Συμβούλιο της Π.Ε.Δ., με πρόεδρο τον Παναγιώτη Αβραμόπουλο, πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης, αντιπρόεδρο τον δημοτικό σύμβουλο Θεσσαλονίκης Λάζαρο Ζαχαριάδη και μέλη τον δήμαρχο Χαλκηδόνας, Παναγιώτη Δαϊκούδη και τους δημοτικούς συμβούλους Θεσσαλονίκης, Χρήστο Μάτη και Χρυσούλα Γιαταγάνα.

ped_daniilidis_papageorgopoulos_20110927_01

Τις αρχαιρεσίες παρακολούθησε και ο πρώην δήμαρχος –και πρόεδρος της ΤΕΔΚ- Βασ. Παπαγεωργόπουλος, ο οποίος είχε θερμή συνομιλία με τον νέο πρόεδρο της ΠΕΔ, δήμαρχο Νεάπολης Συκεών, Σίμο Δανιηλίδη, όπως μαρτυρούν και τα φωτογραφικά στιγμιότυπα, από το φακό του Νώντα Στυλιανίδη, του www.photoreportage.gr.