Για τις δικαστικές περιπέτειες, στις οποίες έχουν εμπλακεί δυο παλιά στελέχη της Νέρας Δημοκρατίας, ο πρώην νομάρχης Παν. Ψωμιάδης και ο πρώην δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Βασ. Παπαγεωργόπουλος, ρωτήθηκε ο πρόεδρος της ΝΔ,

Αντώνης Σαμαράς, πριν από λίγο, στη συνέντευξη Τύπου στο πλαίσιο της επίσκεψής του στη ΔΕΘ.

Για το θέμα Ψωμιάδη, απάντησε πως, στη Νέα Δημοκρατία “ουδέποτε αμφισβητήσαμε τις αποφάσεις των δικαστηρίων. Αυτό που είχαμε επισημάνει είναι ότι το διοικητικό μέτρο ήταν δυσανάλογα βαρύ για κάποιον ο οποίος είχε εκλεγεί πρόσφατα από τον ελληνικό λαό –και μάλιστα για μία υπόθεση που ήταν εις γνώσιν των ψηφοφόρων”.

Για τον Βασίλη Παπαγεωργόπουλο, υπογράμμισε πως χάρηκε πολύ για την τελευταία εξέλιξη(σ.σ. προφανώς για το ότι αφέθηκε ελεύθερος, χωρίς περιοριστικούς όρους, από τον ανακριτή, μετά την απολογία του για την υπόθεση της Παγίας Προκαταβολής). “Θεωρώ ότι είναι ένας έντομος άνθρωπος ο οποίος έχει προσφέρει απίστευτα πράγματα στην πόλη της Θεσσαλονίκης”, κατέληξε ο κ. Σαμαράς.

Χαρακτηριστικό είναι ότι, με αυτήν την ατάκα του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, έκλεισε και η συνέντευξή του στο πλαίσιο της επίσκεψής του στη ΔΕΘ.