antheon_papandreou_dromos_01Ειδικές ταινίες λευκού χρώματος, που προκαλούν ηχητική όχληση στους οδηγούς των οχημάτων τοποθετήθηκαν στο οδόστρωμα της οδού Γεωργίου Παπανδρέου. Επίσης τοποθετήθηκαν …

πινακίδες με όρια ταχύτητας ιδιαίτερα χαμηλά, ώστε να μετριαστούν οι κίνδυνοι ατυχήματος σε ένα σημείο (στο ύψος της στάσης του ΟΑΣΘ «Γυμνάσιο») όπου έχουν σημειωθεί στο παρελθόν αρκετά ατυχήματα.

Η παρέμβαση έγινε με πρωτοβουλία δυο Θεσσαλονικέων συγκοινωνιολόγων- μηχανικών, των Αν. Κούτουλα και Κ. Παπουτσή, οι οποίοι συμμετέχουν στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα STARS του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ασφάλειας Μεταφορών.

Οι δυο τους σχεδίασαν μια σειρά μέτρων οδικής ασφάλειας για τη μείωση των ταχυτήτων στο σημείο. Όπως υπογραμμίζει ο κ. Κούτουλας, ο συνδυασμός των συγκεκριμένων μέτρων οδικής ασφάλειας συνέβαλε στη μείωση των ταχυτήτων έως και κατά 8%.

Όσο για το πρόγραμμα STARS, είναι,ουσιαστικά, ένας διαγωνισμός του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ασφαλείας των Μεταφορών, τα αποτελέσματα του οποίου αναμένονται στα τέλη του μήνα.

Δ.Μ.