Στη φωτογραφία από την διαμαρτυρία των ένστολων, Πέμπτη 20 Ιουλίου 2006. Nέο κύκλο κινητοποιήσεων ξεκίνησαν οι αστυνομικοί Κορινθίας και της χώρας γενικότερα, αλλά και οι εργαζόμενοι στα σώματα ασφαλείας αντιδρώντας στην πολιτική αδιαφορίας στα καυτά και χρόνια αιτήματά τους.Με την πανελλαδική διαμαρτυρία των αστυνομικών, πυροσβεστών και λιμενικών αρχίζει αύριο ο χορός των κινητοποιήσεων συνδικάτων, φοιτητών, εργαζομένων και απλών πολιτών, ενόψει της έναρξης της 76ης ΔΕΘ.

 

Η ένστολη διαμαρτυρία έχει προγραμματιστεί για τις 5.30 το απόγευμα στο Άγαλμα του Βενιζέλου.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν , οι εκπρόσωποι και των τριών Σωμάτων εξέφρασαν τη διαμαρτυρία τους για τις μισθολογικές περικοπές που υφίστανται, κάνοντας παράλληλα λόγο για σοβαρές ελλείψεις σε υλικοτεχνική υποδομή. 

Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων, Χρήστος Φωτόπουλος, εξέφρασε την αντίθεσή του στην οικονομική πολιτική, που έχει φέρει σε οριακή κατάσταση τη λειτουργία της Ελληνικής Αστυνομίας. Μίλησε δε για ιδιωτικοποίηση της αστυνόμευσης στη χώρα και δεν δίστασε να συστηθεί ως μάντης κακών .

Από την πλευρά του, ο αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αξιωματικών Αστυνομίας, Παναγιώτης Ντζιοβάρας, έκανε λόγο για «μισθολογική αφαίμαξη» που υπέστη ο κλάδος του και φτάνει το 40% των αποδοχών, ενώ ο αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πυροσβεστών, Νίκος Αθάνατος, μίλησε για «μεθοδευμένη απαξίωση σε βάρος των ένστολων». 

Στις ελλείψεις σε προσωπικό, εξοπλισμό και μέσα αναφέρθηκαν οι εκπρόσωποι του Λιμενικού Σώματος. «Το Λιμενικό έχει οφειλές ύψους 8 εκατ. ευρώ σε γιατρούς και φάρμακα, ενώ έχουμε λαμβάνειν 6,5 εκατ. ευρώ για τα οδοιπορικά μας κατά την τελευταία 3ετία», επισήμανε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Αξιωματικών, Λιμενικού Σώματος, Σαϊτάκης Δημήτρης, τονίζοντας ότι το Λιμενικό προσπαθεί να επισκευάσει με δωρεές τα σκάφη του.

Η συγκέντρωση διαμαρτυρίας θα πραγματοποιηθεί αύριο στις 5,30 το απόγευμα στο άγαλμα Βενιζέλου.

ΜΑΡΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΙΔΟΥ