neoi_epivates_01Γενικά αίθριο καιρό με τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις απογευματινές ώρες και πιθανότητα για μεμονωμένες καταιγίδες σε ανατολική Μακεδονία, Θράκη και κατά τόπους στα υπόλοιπα ορεινά, καθώς και βοριάδες τοπικά 7 μποφόρ στο Αιγαίο. Ειδικά για τη Θεσσαλονίκη…

προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι 3 με 5 μποφόρ και βαθμιαία νοτιοανατολικοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Στις υπόλοιπες περιοχές:

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: Γενικά αίθριος αλλά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα εκδηλωθούν παροδικοί όμβροι και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη κυρίως στα ορεινά. Ανεμοι: Βόρειοι 3 με 5 μποφόρ και βαθμιαία τοπικά στην κεντρική Μακεδονία νοτιοανατολικοί με την ίδια ένταση. Θερμοκρασία: από 15 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ιόνιου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: Γενικά αίθριος με τοπικές νεφώσεις κυρίως στα ορεινά τις απογευματινές ώρες όπου είναι πιθανό να εκδηλωθούν κατά τόπους πρόσκαιροι όμβροι. Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 και τοπικά στο Ιόνιο 5 πρόσκαιρα 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 16 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: Γενικά αίθριος αλλά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και κατά τόπους στα ορεινά πιθανώς να εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι. Ανεμοι: Βόρειοι 3 με 4 και βαθμιαία στα ανατολικά τοπικά 5 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 18 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: Γενικά αίθριος. Ανεμοι: Βόρειοι 4 με 6 και βαθμιαία στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 22 έως 31 βαθμούς Κελσίου. Στη νότια Κρήτη η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς υψηλότερη.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Καιρός: Γενικά αίθριος. Ανεμοι: Βόρειοι 4 με 6 και βαθμιαία στα νότια τοπικά 7 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 20 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Αττική

Καιρός: Γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Ανεμοι: Βόρειοι 4 και βαθμιαία στα ανατολικά 5 αργότερα 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 22 έως 34 βαθμούς Κελσίου.