papandreou_mpoutaris_avramopoulos_20110909_-1Απ’ έξω από το δημαρχείο της Θεσσαλονίκης, συνθήματα και πανό κατά της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης. Και μέσα, δήμαρχος, αντιδήμαρχοι και πρωθυπουργός, αντάλλασσαν χαμόγελα και δώρα…

Ο δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης σύστησε στον Γιώργο Παπανδρέου όλους τους αντιδημάρχους και τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης Παναγιώτη Αβραμόπουλο. Ο κ. ΑΒραμόπουλος, μάλιστα, του πρόσφερε, ως συμβολικό δώρο ένα εικαστικό λεύκωμα με τίτλο «Η Θεσσαλονίκη τον 18ο Αιώνα». Ο κ. Μπουτάρης δεν του πρόσφερε κάτι, αλλά του υποσχέθηκε να του στείλει κινέζικα κρασιά που παράγει ο γιος του.

Ο δήμαρχος προσπάθησε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις για το τεράστιο πανό του ΠΑΜΕ, που προϋπάντησε τον πρωθυπουργό. «Το πανό που είδατε ερχόμενος στο Δημαρχείο είναι ένδειξη της ανοχής μας, διότι θεώρησα πως εκφράζει την αγανάκτηση του κόσμου, η οποία όμως από μόνη της δεν λέει τίποτε, αν δεν την μετατρέψουμε σε θετική προσπάθεια», είπε ο κ. Μπουτάρης.

Ο πρωθυπουργός ξεναγήθηκε στους χώρους του Δημαρχιακού Μεγάρου το οποίο επισκέφθηκε για πρώτη φορά και στη συνέχεια είχε ιδιαίτερη συνάντηση στο γραφείο του Δημάρχου με τον Γιάννη Μπουτάρη με τον οποίο συζήτησε και αντάλλαξε απόψεις για τα θέματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, για τα τοπικά ζητήματα και για τις προτεραιότητες της Θεσσαλονίκης.